TKKB ve AKK, Ankara'da yoğun katılımla gerçekleşen bir çalıştay daha gerçekleştirdi. “Kentsel Dirençlilik ve Katılımın Geleceği Çalıştayı'' başkentin ve katılımcı kültürünün anlatımı üzerine uzman kişilerin sunumuyla devam etti.
Çalıştaya, Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin’in moderatörlük yaptı ve Prof. Dr. Ruşen Keleş, “Türkiye’de Yerel Yönetimler ve Katılım” başlığı altında sunumunu gerçekleştirdi. Keleş, katılımcı kültürün en iyi örneğinin Ankara Kent Konseyi olduğunu belirttiği sunumunda, demokrasiye doğrudan katılımın ve temsili demokrasiyi geliştirmenin önemine değinerek, sivil toplum örgütleri ile kamusal devlet örgütleri arasındaki ayrımı ele aldı, yerel demokrasinin gelişimi için kültür ve eğitimin önemini vurguladı.
Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Sedat Köse ve Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy'da, çalıştayda konuşma gerçekleştiren isimler arasında yer aldı.
‘’KENTLER ‘BEN’ DİYEREK RANTLA DEĞİL, ‘BİZ’ DİYEREK SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİLMELİ''
Çalıştayda konuşma yapan bir diğer isim ise TKKB ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz oldu. Yılmaz, kentlerin ‘ben’ diyerek ranta dayalı değil, ‘biz’ diyerek sürdürülebilir yönetilmesi gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında, kente karşı suç işlerken ortaya koyulan hoşgörü ve alicenaplığı, kentin menfaatine olan mevzularda gösterilmediğini söyledi.
Başkan Yılmaz, ‘’Fikri kuraklık ve duyarsızlık küresel kuraklıktan çok daha tehlikelidir.'' dediği konuşmasında, birlik olmanın ve birlikte olumlu işlere imza atımanın önemine de değindi.
Çalıştayda, kentlerde yaşanan değişimler ce kentsel planlama ile yönetimdeki etkili çalışmaların geliştirilmesi gibi konular ele alınırken, yoğun katılımla gerçekleşti.
Haberankara.com