TİKA Başkan Yardımcısı Yorulmaz'dan Orta Amerika'ya ziyaret!

Türkiye okullarının açılışlarını gerçekleştirmek üzere Orta Amerika ülkelerini ziyaret eden TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz, işbirliği ve destek projelerini yakından takip ettiklerini ifade etti.

TİKA Başkan Yardımcısı Yorulmaz'dan Orta Amerika'ya ziyaret!

Ülke ekonomisine katkıda bulunmak için çalışmalarına devam eden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) bu kapsamda Orta Amerika ülkelerini ziyaret etti. TİKA adına ziyareti Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz gerçekleştirdi.

TİKA'DAN ORTA AMERİKA ÜLKELERİNE ZİYARET!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz, Panama, Guatemala, El Salvador ve Meksika’ya yaptığı ziyaretlerde, "Türkiye Okulları"na yönelik projelerin açılışlarını gerçekleştirdi ve bölgedeki işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

TİKA'dan yapılan bilgilendirmeye göre, kurumun Orta Amerika ve Meksika'daki Türkiye Okulları ziyaretlerinde işbirliği ve destek projeleri öne çıktı. TİKA Başkan Yardımcısı Yorulmaz, Panama, Guatemala, El Salvador ve Meksika'ya yaptığı ziyaretlerde Türkiye Okulları'na ilişkin projelerin açılışlarını gerçekleştirdi ve bölgedeki işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

Yorulmaz, Panama ziyaretinde, Türkiye'nin Panama Büyükelçisi Lebibe Gülhan Ulutekin ile birlikte ülkenin tarihi ve turistik alanlarından Kolon Şehri'nde yer alan San Lorenzo Kalesi'ni ziyaret etti.

Guatemala’da bilgisayar laboratuvarı ve Türkiye Dostluk Engelli Parkı Projesi de Yorulmaz tarafından ziyaret edildi. El Salvador'da Çocuk Beslenme Merkezi ve Türkiye İlkokulu'nda ise Dr. Yorulmaz öğrencilere TİKA tarafından alınan eğitim malzemeleri ile okul çantalarını dağıtarak onlara yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER