Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan esnafa ilave 75 milyon liralık destek açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat bir açıklama yaparak esnafa 75 milyon liralık bir finansman paketi müjdesi verdiklerini söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan esnafa ilave 75 milyon liralık destek açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye ekonomisinde bazı verilerin oldukça olumlu olduğunu söyleyen Bakan Ömer Bolat esnaflar için devletin her zaman elini taşın altına koyduğunun altını çizdi. Çalışma hayatının ve ekonomik hareketliliğin sağlanması için çok önemli destekler verdiklerini belirten Bakan Ömer Bolat bu konuda yeni gelişmeler yaşandığını da kaydetti.

18 MİLYAR DOLARLIK DESTEK!

Esnafları bugüne kadar hep desteklediklerini hatırlatan Bakan Ömer Bolat, “Son 22 yılın verilerine baktığımızda 527 milyar lira yani 18 milyar dolarlık bir finansmanı çok düşük bir maliyet ile yüzde 50 sübvansiyonlu şekilde vermişiz. Bu destekleri vermeye de devam ediyoruz. Biz işçimizi, emeklimizi, çiftçimizi, memurumuzu da memnun edebilmek için bütçemizin sınırlarını son noktasına kadar zorluyoruz. Desteklerimizi tüm toplum katmanlarına yayıyoruz.” dedi.

TÜRKİYE'DE KRİZ YAŞANMADI

Türkiye’nin büyük sıçrama yaptığı alanlar olduğuna dikkat çeken Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Türkiye’nin üretimde ve ihracatta turizm ve hizmet ihracatında büyük bir sıçrama yaptığını söyleyebiliyoruz. 2021 yılında yüzde 11,5 2022 yılında yüzde 5,5 ve 2023 yılında yüzde 5,1 büyüme gösterdik. Bunun üzerine Ukrayna ile Rusya arasında savaş çıktı. Hemen yanı başımızda bir dünya savaşı yaşanıyor. Bunun enerji ve gıda fiyatlarında etkisi oluyor. Arz tedariki sorunları yaşanıyor. Allah’a şükür bizim ülkemizde herhangi bir kriz yaşanmadı. Ne kadar sorun varsa biz bunları çözmeyi başardık.” ifadelerini kullandı.

ESNAFA İLAVE DESTEK!

Esnaf kredileri hakkında da konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifler Birliği (TESKOMB) üzerinden esnafımızı destekledik ve desteklemeye de devam ediyoruz. İlave olarak 75 milyon liralık bir finansman paketi müjdesini verdik. Esnafımız sıkıntı çekmesin, işi bozulmasın, istihdama katkı versin diye devlet olarak destek vermeyi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER