TESK Genel Başkanı Palandöken yeni yıl alışverişi yapacak vatandaşlara uyarıda bulundu

Yeni yıla girilecek olması ile birlikte hem tatili değerlendirmek hem de bir etkinlik yapmak isteyenler şimdiden alışverişe çıktı. Böyle bir dönemde yiyecek alışverişlerinde daha seçici davranılması gerektiğini belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, merdiven altı ürün satışlarına dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

TESK Genel Başkanı Palandöken yeni yıl alışverişi yapacak vatandaşlara uyarıda bulundu

Yılbaşı tatili için heyecanla bekleyen vatandaşlar tatili değerlendirmek maksadıyla planlarını hazırladı. Yeni yılı evinde karşılayacak olanlar da hem tatil olması hem de dinlenmek için fırsat bulurken alışveriş listelerini de hazırladı. Yeni yılda yapılan yiyecek alışverişlerinde seçici davranılması gerektiğini kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, önemli uyarılarda bulundu.

Yılbaşına yaklaşırken açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Palandöken, “Albenili ve janjanlı paketlerin içi tarihi geçmiş, merdiven altı, kalitesiz ve sağlıksız ürünlerle dolu olabiliyor. Bu yılbaşında da denetim konusunda yerel yönetimlere ve emniyet güçlerimize çok görev düşüyor” değerlendirmesinde bulunarak vatandaşlara da dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda açıklamalarda bulundu.

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN'DEN YENİ YIL ÖNCESİ UYARILAR

Yeni yıl öncesinde artan alışverişlerle birlikte merdiven altı ürünlerin piyasaya daha çok sürüldüğüne dikkati çeken TESK Genel Başkanı Palandöken, “Yılbaşı öncesi çarşı ve pazarda her türlü sektörün hareketli olduğu bir dönemdeyiz. Yılbaşı gibi özel günler, gösterişli hediye sepetlerine konulan kuruyemişler başta olmak üzere çikolata, şekerleme gibi ürünler ile merdiven altı üretim yapan fırsatçıların piyasaya en fazla girdiği günlerdir. Ancak her yerde görmeye başladığımız parıltılı yılbaşı sepetlerinin içerisi aynı kalitede değil.” ifadelerine yer verdi.

TESK Genel Başkanı Palandöken yeni yıl alışverişi yapacak vatandaşlara uyarıda bulundu

Bu yılbaşında kaliteli ve güvenilir alışverişin adresinin mahalle esnafı olduğunu hatırlatan Palandöken, “Merdiven altı ürünler, ucuz ve kalitesiz yiyecek ve içecekler yerine güvenilir ve kaliteli alışveriş için mahalle esnafı tercih edilmeli.'' dedi. Bu çerçevede vatandaşların alışveriş yaparken seçici olmaları gerektiğinin de altını çizdi.

Öte yandan Başkan Palandöken, vatandaşların yeni yılını da en içten dilekleri ile kutladığını bildirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER