TESK Başkanı Palandöken'den YKS Günü sessizlik çağrısı geldi

Bu hafta sonu Türkiye'nin tamamında gerçekleştirilecek olan YKS sınavı ile ilgili vatandaşlara da büyük görev düşüyor. Bu görevlerden en önemlisi olarak sessizlik gösteriliyor.

TESK Başkanı Palandöken'den YKS Günü sessizlik çağrısı geldi

Üniversite hedefleri için YKS sınavına girmesi gereken öğrenciler bu hafta sonu YKS'den istedikleri puanı almaya çalışacak. Sabah saatlerinde gerçekleşecek sınav öncesi çok sayıda kişiden öğrencilerin sınavda zorluk yaşamaması için gürültü yapılmaması çağrısı geldi.

SINAV SAATLERİNDE SESSİZ OLUNMASI İSTENDİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonları Başkanı Bendevi Palandöken'de benzer bir açıklama yaptı. Başkan Palandöken öğrencilerin emeklerinin boşa gitmemesi adına vatandaşların o saatlerde daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken "Tüm şoför esnafımız ve özel araç sürücüleri okul önlerinde ve çevresinde klakson ve korna çalmamaya özen göstermeli. Sınav yapılan yerlerin yakınlarındaki gürültülü çalışmaların durdurulması için şimdiden tedbir alınmalı. Sınav saatlerinde gürültülü faaliyetlere ara verilmeli, düğün konvoyları gibi trafiğin tıkanmasına sebep olacak hareketlerden kaçınılmalı" şeklinde konuştu.

SINAV ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE TEDBİRLİ OLMASI ÇAĞRISI

Her sene yaşanan sınava ucu ucuna geç kalma olaylarının bu senede olmaması için TESK Başkanı Palandöken öğrenciler ve ailelerine bir takım uyarılarda bulundu. Başkan Palandöken öğrencilere erken çıkmaları ve okulu önceden görmeleri konusunda uyarılar yaptı.

Öğrenciler artık tüm odağını sınava verdi. Sınavların yapılmasının hemen ardından ÖSYM'den bilgilendirme paylaşımlarının geleceği düşünülüyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER