TESK Başkanı Palandöken'den trafikteki eski araçlar için çağrı

Türkiye'de trafiğe kayıtlı on milyonlarca araç bulunuyor. Halen 30 yaşına varan araçların kullanılıyor oluşu insan hayatı ve trafikte daha fazla tehlike oluşma ihtimalini artırıyor.

TESK Başkanı Palandöken'den trafikteki eski araçlar için çağrı

Ekonomik nedenlerden dolayı araç fiyatlarının çok yüksek oluşu eski model araçların kullanılmasında önemli bir etken olarak göze çarpıyor. Bu konuda aracını yenilemek isteyen fakat imkan bulamayanlar ile ilgili konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken bir teşvik yasasının gerekli olduğunu söyledi.

"BU ARAÇLAR ÖMÜRLERİNİ DOLDURMUŞ DURUMDA"

Başkan Palandöken "Bilindiği üzere ülkemizde 28 milyon 750 bine yakın araç var. Bunların ortalama yaşı, TÜİK verilerine göre, 14,5’in üzerinde. Bu araçlar artık ekonomik ömürlerini doldurmuş durumda" diyerek mevcut durumu rakamlar ile gözler önüne serdi.

Yaşlı olduğu halde kullanılan araçların hem çevreye hem de insanlara zararlı olduğunu ifade eden Bendevi Palandöken "Hızlı bir şekilde sorunun çözümü için araçların yaşlarına yönelik bir teşvik programı yeniden uygulanmalı" dedi.

HURDA ARAÇ TEŞVİK YASASININ ÇIKMASI TALEP EDİLDİ

Hurda Araç Teşvik Yasasının çıkması ile birlikte ekonomik olarak da devletin kazanacağını ifade eden TESK Başkanı Palandöken bu yasadan yararlanacak kişilerin yeni araba alımında vergiden muaf olması önerisinde bulundu.

Konu ile ilgili ilerleyen günlerde bir adım atılıp atılmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Araba fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı eski model arabalar çok yüksek fiyatlardan satılmaya devam ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER