TESK Başkanı Palandöken'den şöförü belli olmayan ulaşım sistemi derhal durdurulsun çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, son günlerde ülkemizde giderek yaygınlaşan taksi ulaşımına alternatif olarak görülen ulaşım sistemi ile ilgili konuştu. Palandöken söz konusu ulaşım sisteminin derhal engellenmesi gerektiğini ifade etti.

TESK Başkanı Palandöken'den şöförü belli olmayan ulaşım sistemi derhal durdurulsun çağrısı

Son günlerde özellikle İstanbul'da ve ülkemizin bir çok noktasında taksiciler ile karşı karşıya gelen özel ulaşım şekli ile ilgili önemli bir açıklama daha geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken söz konusu ulaşım sistemi için şoförünün kim olduğu belli olmayan benzetmesi yaparken, söz konusu sistemin derhal durdurulması çağrısında bulundu.

SİSTEMİN YASALARA UYGUN OLMADIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

TESK ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından bugün önemli bir açıklama gerçekleştirildi. Son yılların en çok tartışılan ve adli süreci de devam eden taksilere alternatif görülen sistem ile Bendevi Palandöken net konuştu. Söz konusu sistemin yasalara uygun olmadığını savunan Palandöken “Yaptıkları şey, Benim param var, ben bir sistem kurdum deyip, sosyal medya üzerinden meslekle hiç ilgili olmayan, şoförlerinin kimler olduğu belli olmayan, kullanılan araçların nereye kayıtlı olduğu belli olmayan araçlarla ‘ben insanlara yardım ediyorum’ demek” dedi.

“GEREKLİ CEZALARIN UYGULANMASI LAZIM”

Taksi araçlarının hepsinin bir sisteme kayıt olduğunu ve diğer şekilde insanların mağduriyet yaşayabileceğini öne süren Palandöken “Stiker ile işe başlayıp, daha sonra böyle bir filo kurulmasına destek olan, araçların durumu ve şoförlerinin kim olduğu belli olmayan bir sistemde ulaşım sağlanması derhal durdurulmalıdır. Bir de gerekli cezaların uygulanması lazım. Bundan sonra da böyle bir sistemi kurmaya çalışan, sosyal medya üzerinde hizmet ediyorum diyen fakat kredi kartlarıyla esnafların haklarının yendiği bir sisteme bizim evet dememiz mümkün değil” diyerek bu sistemin durdurulması ve bir daha böyle bir girişimin yapılmasına müsade edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan diğer ulaşım şekli de geçtiğimiz günlerde büyük bir kalabalığın katılımı ile miting düzenledi. Söz konusu mitingde taksicilere “Siz taksi lobisiyseniz bizde çevreci ulaşım lobisiyiz” diyerek kendilerini savundular.

SONRAKİ HABER