TESK Başkanı Palandöken'den hurda araç teşvik yasası açıklaması!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, hurda araç teşvik yasasının tekrar gündeme gelmesi gerektiğini ve yasanın sürekli olarak yürürlükte kalması gerektiğini söyledi.

TESK Başkanı Palandöken'den hurda araç teşvik yasası açıklaması!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hurda araç teşvik yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Palandöken, yasanın tekrar gündeme gelmesi ve ve artık yürürlükte sürekli olması gerektiğini vurguladı.

Hurda araç teşvik yasasının en son 2015'te çıkarıldığını ve tekrardan gündeme gelerek yasanın sürekli olarak yürürlükte kalması gerektiğini söyleyen Palandöken, ‘’ TÜİK verilerine göre, 2023 yılı sonu itibariyle ülkemizde bulunan toplam 28 milyon 740 bin aracın yaş ortalaması 14,5 olarak belirlendi. Bu araçların tamir ve bakım masrafları karayolu taşımacılığında problem oluşturuyor. İlgili Maliye ve Ulaştırma Bakanlıkları koordinasyon yaparak konuyu çözüme kavuşturmalı.'' dedi.

‘’İTHAL ETTİĞİMİZ HER ŞEY ENFLASYONU VE DÖVİZ KURUNU DOĞRUDAN ARTTIRIYOR''

İthal edilen her şeyin enflasyonu ve döviz kurunu doğrudan arttırdığını da söyleyen Başkan Palandöken, demir çelik sektöründe Brezilya ve Hindistan başta olmak üzere yılda 9 milyar dolar demir-çelik hurdası ile 12 milyar dolar civarında hammadde ithal edildiğini ve hurda araçların bu ithal edilen miktarı karşılayabileceğini belirtti.

Bazı ticari araçlarda yaş sınırlaması olduğunu ve bu nedenle araçlarını yenilemek zorunda kalan esnafa kolaylık sağlanması gerektiğini de ifade eden Palandöken, ÖTV'nin sıfırlanmasını ve kamyon ve otobüslerde ÖTV sıfırlanırken KDV'nin de indirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER