TESK Başkanı Palandöken'den 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

İş dünyasından önemli isimlerden 1 Mayıs mesajları gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda bir mesaj yayınlayan Bendevi Palandöken bugünün ifade ettiği anlama dikkat çekti.

TESK Başkanı Palandöken'den 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

ANKARA (İHA) - 1800'lü yılların sonunda Amerika'da başlayan işçi eylemleri çıkış noktası kabul edilen 1 Mayıs aradan geçen yıllar boyunca İşçi Bayramı olarak kutlanmıştı. Ülkemizde de bir resmi tatil olarak kutlanan ve işçilerin bir araya gelerek kutlama yaptığı bu güne dair tebrik mesajları yayınlanmaya başlandı.

BENDEVİ PALANDÖKEN İŞÇİ TALEPLERİNİN KARŞILANMASI HAKKINDA KONUŞTU

Türkiye'deki önemli işçi kuruluşlarından olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu cephesinden tüm işçilerin bayramını kutlayan bir mesaj geldi. TESK Başkanı olarak yayınladığı mesajda herkesin bayramını kutlayan Başkan Bendevi Palandöken bugünün emek ve alın terini özetlediği söyledi.

Başkan Palandöken “1 Mayıs, dünya genelinde işçi sınıfının haklarını ve kazanımlarını kutladığımız önemli bir gündür. Bu önemli gün, esnaf ve sanatkârlarımız için birlik ve dayanışma duygularını pekiştirmenin yanı sıra, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hakların korunması açısından da önem taşır” şeklinde konuştu. Bendevi Palandöken “Ekonominin gelişmesi, milli gelirimizin artması ve toplum olarak daha refah günlere ulaşmamızın yolu, çalışanlarımızın hakkını ve hukukunu gözetmekten geçer” diyerek işçilerin taleplerinin karşılanmasının olumlu geri dönüşleri olacağını söyledi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken sözlerini tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayarak sonlandırdı. Gün içinde resmi ve özel kuruluşlardan benzer mesajlar gelmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER