TESK Başkanı Palandöken ülkenin dizi ihracat gelirinin yükselmesi gerektiğini söyledi

Türkiye'nin turizm açısında en önemli gelir başlıkları arasında yurt dışına ihracat ettiği diziler geliyor. Dünyanın dört bir yanında izlenen diziler Türkiye'nin tanıtılmasında önemli rol oynuyor.

TESK Başkanı Palandöken ülkenin dizi ihracat gelirinin yükselmesi gerektiğini söyledi

Türk dizileri dünyada milyonlarca insan tarafından izlenmeye devam ediliyor. Yayınlanmasının üzerinden çok zaman geçmesine rağmen halen izlenen çok sayıda dizi ülke turist gelmesinde önemli rol oynadığı gibi ekonomiye de önemli bir gelir katkısında bulunuyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonları Genel Başkanı Bendevi Palandöken bu konu ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Başkan Palandöken şu anki dizi ihracat geliri rakamının beklentinin altında olduğunu ve yükselmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"1 MİLYON DOLAR SEVİYESİNİN ÜZERİNE ÇIKARILMALI"

Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada "Yıllık 300 milyon dolar olan dizi ihracatımız pandeminin başladığı 2020’den bu yana 600 milyon dolara ulaştı. Pandemiyle birlikte Türk dizilerine olan talebin yüzde 184 arttığı belirtiliyor. Ülkemizin potansiyeli göz önüne alındığında yıllık 600 milyon dolar olan dizi ihracatımız 1 milyar dolar seviyesinin üzerine çıkarılmalı" diyerek mevcut durumu ve beklentisini dile getirdi.

DİZİLERDE YERLİ NOKTALARA DİKKAT ÇEKİLMELİ İSTEĞİ

TESK Başkanı Bendevi Palandöken dizilerde gösterilen mekanların turist çekmesinden dolayı mekan tercihinde tarihi ve turistik yerlerin seçilmesinin öneminden bahsetti. Genel Başkan Palandöken "Ülkemizin tarihi ve doğal güzellikleri ile gözde turizm bölgelerimiz dizi ve filmler aracılığıyla tüm dünyaya tanıtılmalı. Yerli yapımları üreten firmalarımız dizi ve filmlerin satıldığı ülkelerde devlet destekli tanıtımlar yapabilmeli" dedi.

Türkiye son yıllarda dizi konusunda daha fazla atılım yapmaya başladı. Ünü ülke sınırlarını aşan oyuncular önemli organizasyonlardan ödülle yurda dönerek bu konuda gelinen noktayı vurguladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER