TESK Başkanı Palandöken ticari araçların kendine ait bir muayene sistemi olması gerektiğini söyledi

Başkan Bendevi Palandöken yazılı bir açıklama yaparak araç sahibi olan esnafların zorluklar yaşadığını söyledi. Palandöken bahsettiği soruna dair çözüm önerilerinde bulundu.

TESK'ten ticari araçlara özel muayene sistemi olsun çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonundan yazılı bir açıklama geldi. Yazılı açıklamayı TESK adına Başkan Bendevi Palandöken yaptı. Başkan Palandöken özellikle son yıllarda artan çeşitli maliyet başlıklarının esnafları zorladığını ve bu konuda onlara yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

"ADİL DEĞİL"

Başkan Bendevi Palandöken'in üzerinde durulmasını istediği konulardan birisi esnafların araç muayene sistemine dair sıkıntıları oldu. TESK Başkanı Palandöken bu konu ile ilgili "Özel araçlar en az 2 yılda bir, ticari araçlar için ise her yıl yapılan araç muayene ücretleri sürücülere büyük bir külfet getiriyor. Bakım ve onarım olmadan yalnızca 10-15 dakika süren bir arıza tespitinden bu kadar yüksek ücret almak adil değil" dedi.

"ONLARIN MALİYET YÜKÜ HAFİFLETİLMELİDİR"

Bendevi Palandöken esnafların şikayet ettiği bu konu ile ilgili "Ticari araçlara özel bir muayene sistemi oluşturulmalı. Ayrıca ticari araç sahiplerine belirli avantajlar ve indirimler sağlanarak, onların maliyet yükü hafifletilmelidir" şeklinde bir öneride bulundu.

Esnafların bu konudaki çağrısını dile getiren Başkan Palandöken'e nasıl bir yanıt verileceği merak konusu oldu. Bu sıkıntıdan dert yakınan esnaflarda kendilerini rahatlatacak çözümler bekliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER