TESK Başkanı Palandöken: Okula başlamanın maliyeti arttı

Okulların açılmasına sayılı günler kala TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okula başlamanın maliyetinin arttığını ,fade ederek birtakım değerlendirmelerde bulundu.

TESK Başkanı Palandöken: Okula başlamanın maliyeti arttı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılı için okulların açılmasına sayılı günler kala okul alışverişi telaşının şimdiden başladığını hatırlattı.

TESK Genel Başkanı Palandöken, okul alışverişlerinde artan maliyete dikkati çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Palandöken, “Okulların açılmasına az bir zaman kaldı, tabi telaşe de başladı. Ailelerin alması gereken okul kıyafetleri, eşofmanlar ve hangi okula gidiyorsa o okulun özel kıyafetleri var.'' dedi. TESK Başkanı Palandöken, bu alışverişin aileler için külfeti ve haksız rekabete de değindi.

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN: “OKULA BAŞLAMANIN MALİYETI ARTTI”

19 milyon çocuğun okula başlayacağını ifade eden Palandöken, okulların bir bölümünün kıyafetlerini tek bir mağazaya yönlendirerek temin edildiğini ifade etti. Bu durumun da hem ürünlerin kalitesi düşük olmasına hem de fiyatlarının yüksek olmasına neden olduğunu ifade etti. 2 bin 500 - 3 bin TL gibi fiyatlara okul kıyafeti alındığını belirten Palandöken, okul kıyafetlerinin tek bir noktada satılmasının haksız rekabet oluşturduğunu ifade etti. Okula başlayacak 19 milyon öğrencinin piyasa için çok önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, Milli Eğitim Bakanlığının piyasadaki fiyat analizini iyi yapması gerektiğini de savundu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER