TESK Başkanı Palandöken haksız rekabetin esnafları zorladığını söyledi

İş dünyasında küçük ölçekli dükkan ve işletmelerin son dönemde karşı karşı kaldıkları sıkıntılar ile ilgili TESK Başkanı Bendevi Palandöken bir açıklama yaptı. Palandöken açıklamasında sürecin böyle devam edemeyeceğine dikkat çekti.

TESK Başkanı Palandöken haksız rekabetin esnafları zorladığını söyledi

Yaşanan ekonomik durum ve buna paralel olarak yaşanan serbest piyasadaki güç dengesizliği mikro işletmelere büyük sıkıntı yaşanıyor. Varlıkları tehlikeye giren işletmeler ile ilgili hükümet kanadına seslenen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken olayın çok ciddi boyutlara geldiğini söyledi.

"PERAKENDE YASASI BİR TÜRLÜ ÇIKMIYOR"

Genel Başkan Bendevi Palandöken "Ülkede haksız rekabet çok ciddi boyuta ulaştı. Tüm sektörler sermayenin elinde. Maalesef perakende yasası bir türlü çıkmıyor. Çıkmayınca da haksız rekabetle birlikte fiyatları regüle edecek mahalle esnafı neredeyse yok noktasına geldi. Artan nüfusa karşı esnaf sayısında büyük bir artış yok. Sokakta kasap, manav kalmadı. Karşılıklı fiyatların ucuzlamasını sağlayacak bir sistem gerekiyor" şeklinde konuştu.

Esnaf ve sanatkarların korunmasının anayasada geçen bir ibare olduğuna dikkat çeken Bendevi Palandöken "Tüm sektörler sermayenin elinde. Tüm sektörlerdeki ürünleri sattıkları yetmiyormuş gibi ülkenin her yerindeki ürünlerin fiyatını tek tuşla belirleyebiliyorlar. Esnafı bitirdiler, tezgahtar yaptılar. Çiftçiyi de kendilerine işçi yaptılar" diyerek gücün ellerinde olduğu kişilerin süreci doğru yönetmediği imasında bulundu.

KÜÇÜK ESNAF TAKİPTE

TESK Başkanı Palandöken'in açıklamasının bir karşılık bulup bulmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Küçük esnaf olarak tabir edilen kitle yaşananları ve kendilerini ilgilendiren gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER