TESK Başkanı Palandöken esnaf ve sanatkar işletmelerinin ihtiyaçlarını gündeme getirdi!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkar işletmelerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi ve uygun destek mekanizmalarının tasarlanmasına yönelik görüşlerini dile getirdi.

TESK Başkanı Palandöken esnaf ve sanatkar işletmelerinin ihtiyaçlarını gündeme getirdi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkar işletmelerinin ihtiyaçlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

TESK ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) temsilcilerinin katılımı ile Ankara’da gerçekleşen TESK Çalıştayı, Kahramanmaraş merkezli depremleri, ekonomik ve insan hakları standartları açısından değerlendirdi.

UNDP tarafından uygulanan ‘İş Dünyası ve İnsan Hakları, Türkiye’de Sorumlu İşletme Davranışlarının Desteklenmesi’ Projesi kapsamında, TESK işbirliğinde ‘İşletmeler ve İnsan Hakları Konusunda Küçük İşletmelerin Rolü, Türkiye’de Depremden Etkilenen Esnaflar Örneği’ çalışması gerçekleştirildi. Bu kapsamda 2023 yılında Mersin ve Kahramanmaraş’ta yürütülen, depremden etkilenen küçük işletmelerin bu süreçteki deneyimlerini, sorunlarını ve başarı öykülerini ortaya koymayı hedefleyen saha çalışmasının ön bulguları TESK Çalıştayı'nda sunuldu.

‘’İŞLETMELERİN İHTİYAÇLARINA UYGUN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

TESK Başkanı Palandöken esnaf ve sanatkar işletmelerinin ihtiyaçlarını gündeme getirdi!

Deprem gibi büyük felaketlerde küçük ve orta ölçekli işletmelerin nasıl hareket edeceğine yönelik de değerlendirmelerin de yapıldığı çalıştayda, bakkalından taksicisine, fırınından kasabına çok sayıda esnafın kapılarını ve kollarını binlerce depremzedeye açtığını söyleyen Bendevi Palandöken, depremin vurduğu şehirleri tekrar hayata döndürmek için bu kollar ve kapıların çalışmaya devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Bunun için ise esnaf ve sanatkar işletmelerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi ve uygun destek programlarının tasarlanması ve desteklenmesi gerektiğinin altını da çizen Palandöken, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER