TESK Başkanı Palandöken deprem bölgesindeki mücbir sebebin uzatılmasını istedi

6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sebebiyle alınan mücbir sebep kararının uzatılmasını talep eden TESK Başkanı Bendevi Palandöken'den açıklama geldi.

TESK Başkanı Palandöken deprem bölgesindeki mücbir sebebin uzatılmasını istedi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri tam 11 ili etkilemiş ve 50 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Binlerce yapının yıkıldığı deprem bölgesinde mücbir sebep kararı alınmıştı. Söz konusu kararın uzatılması gerektiğini aktaran Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, önemli açıklamada bulundu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili olumsuz etkileyen dünya tarihine de 'Yüzyılın Felaketi' olarak geçen deprem sebebiyle alınan mücbir sebep kararının mutlaka uzatılması gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, taleplerini dile getirdi.

“DEPREM BÖLGESİNDE MÜCBİR SEBEP UZATILMALI”

Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarların mağduriyet içerisinde olduğunu belirten TEST Başkanı Palandöken, Depremler nedeniyle vergi, sosyal güvenlik, kredi, kira ve piyasaya olan diğer borçlarını ödeyemeyen esnafımız devletimizden destek ve katkı beklemektedir.

TESK Başkanı Palandöken deprem bölgesindeki mücbir sebebin uzatılmasını istedi

Öncelikle Mücbir Sebep Halinin uzatılmasını talep ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Ticari hayatın canlanması ve yaşamın deprem bölgesinde normale dönmesi için Mücbir sebep halinin uzatılması ile birlikte esnafın vergi ve prim borçlarına bir kolaylık sağlanması gerektiğini anlatan Palandöken, özellikle vergi ve faturalar konusunda kolaylık getirilmesini istedi.

SONRAKİ HABER