TESK Başkanı Bendevi Palandöken Kurban Bayramı öncesinde sürücülere bayram tatili uyarısı

Tatil dönemlerinin uzunluğu günlük hayattın stresinden uzaklaşmak isteyenler için önemli bir fırsat olarak biliniyor. Bu dönemlerde vatandaşlar memleketlerine ya da rezervasyon yaptırdıkları tatil yerlerine gidiyor.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken Kurban Bayramı öncesinde sürücülere bayram tatili uyarısı

Her sene yüzbinlerce insan tatil dönemlerinde şehirler arası yola çıkıyor. Bu yolculuklar öncesinde asayiş ve ilgili birimler yollarda sıkı önlemler alırken vatandaşlardan da bireysel olarak tedbirlerini alması isteniyor.

Yola çıkacak vatandaşlara bir uyarı da TESK Başkanı Bendevi Palandöken'den geldi. Bir önceki bayram tatilindeki acı kayıplara vurgu yapan Başkan Palandöken sabır ve dikkat çağrısı yaptı.

"HER ZAMANKİNDEN DAHA DİKKATLİ VE SABIRLI OLUNMALI"

Başkan Bendevi Palandöken verdiği mesajda "9 günlük bayram tatilinin aynı zamanda karne tatili ve yaz tatiline denk gelmesiyle birlikte bu yıl şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğu yaşanabilir. Nitekim bu yıl 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 75 vatandaşımızı trafik kazasında hayatını kaybederken 10 bin 810 vatandaşımız da yaralandı. Bayramda uzun yola çıkacak olan vatandaşlarımız her zamankinden daha dikkatli ve sabırlı olmalı. Sıcak havaların uzun yola etkisi göz önünde bulundurularak güneşin dik açıyla geldiği saatlerde yola çıkmamaya özen gösterilmeli" ifadelerine yer verdi.

AŞIRI HIZDAN KAÇINILMALI

Sadece bayram dönemlerinde değil yılın her döneminde trafikte dikkat edilmesi istenen aşırı hız konusunda da vatandaşlara hatırlatmalarda bulunan TESK Başkanı Bendevi Palandöken "Günlük bayram tatilini keyifle geçirebilmek için trafik kurallarına mutlaka riayet edilmeli ve aşırı hızdan kaçınılmalı"

Emniyet ekipleri şehir içi ve dışı yollarda hazırlıklarını sürdürüyor. Konu ile ilgili ortak temenni can kaybı ve yaralanma olmadan tamamlanan bir bayram tatili süreci olması oldu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER