TES-İŞ kamu işçileri için refah payı talebini yineledi

Sendikalar tarafından kamu işçilerine yönelik maaş düzenlemesi taleplerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu "Çalışma hayatında barış ve huzurun yeniden sağlanması için tüm kamu işçilerine refah payı talebimizi yineliyoruz" dedi.

TES-İŞ kamu işçileri için refah payı talebini yineledi

Geçtiğimiz günlerde 2024 yılı için yapılan maaş düzenlemelerinin ardından her sınıf kendi alacağı maaş miktarını öğrenmişti. Yapılan düzenlemelerin ardından kendilerine yönelik bir haksızlık oluştuğunu öne süren kamu işçileri için sendikalar tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

REFAH PAYI TALEBİ

Konu ile ilgili son açıklama TES-İŞ Başkanı İrfan Kabaloğlu'ndan geldi. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan ek protokol ile ek zam almaları noktasında memnun olduklarının altını çizen fakat kamu işçilerinin refah payı alma kısmında bir mağduriyet yaşadığını ifade eden Kabaloğlu "TES-İŞ olarak önümüzdeki toplu iş sözleşmelerinde daha iyi ücretler için çalışmalarımız elbette devam edecek, ancak kesimler arasındaki dengenin, çalışma hayatında barış ve huzurun yeniden sağlanması için tüm kamu işçilerine refah payı talebimizi yineliyoruz" dedi.

Kamu işçilerinin ağır şartlar altında çalıştıklarını ve buna bir karşılık verilmesi gerektiğini savunan İrfan Kabaloğlu “Bizim üyelerimiz çok tehlikeli ve ağır şartlar altında sahada çalışıyorlar. Bunun karşılığını almaları gerektiğine inanıyor, Hükümet ve Yüksek Hakem Kurulu başta ilgili kesimlere bunu detaylı şekilde anlatıyoruz” dedi.

GELİRE GÖRE VERGİ ÖNERİSİ

Dönem dönem gündeme gelen gelire göre vergi konusu ile ilgili açıklamalarda da bulunan İrfan Kabaloğlu “Vergide adalet talebimizi her platformda dile getiriyoruz. Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmasını talep ediyoruz. Üyelerimizin ocak ayında aldıkları maaşı yıl sonunda da aynı şekilde almaları için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve adalet talebimizin yerine getirilmesini bekliyoruz. Bu talep ve beklentilerimiz yerine getirilinceye kadar Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ ile müzakere ve mücadelemize devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kabaloğlu'nun gelire göre vergi ve kamu işçilerine yönelik refah payı talebine bir dönüş yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Kamu işçilerinin hak talebinin farklı kurumlar tarafından tekrar tekrar dile getirilmesi ve bu konunun daha uzun bir süre gündemde kalması ön görülüyor.

SONRAKİ HABER