TAYED Genel Başkanı Ali Rıza Öner atık elektronik cihazların taşıdığı tehlikeden bahsetti

Günlük hayatımızı bir çok alanda kolaylaştıran elektronik cihazlar zaman içinde eskidiğinde ya da arızalandığında bir atık olarak hayatımızdan çıkıyor. Gerekli önlem alınmadığı takdirde bu cihazlar atık olmasına rağmen tehlike taşımaya devam ediyor.

TAYED Genel Başkanı Ali Rıza Öner atık elektronik cihazların taşıdığı tehlikeden bahsetti

Teknoloji insanlığın geldiği seviyeye ulaşmasında büyük rol oynadı. İletişimden sosyalleşmeye, alışverişten sağlığa bir çok alanda bizimle beraber olan teknoloji, elektronik cihazlar ile vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor.

Elektronik cihazların iyi olması kadar taşıdığı büyük tehlike potansiyeli de bulunuyor. Kişisel verilerin çalınması, İsrail'in Lübnan'daki siber saldırısı gibi olaylar elektronik cihazların nasıl bir soruna sebep olabileceğini gözler önüne seriyor.

TAYED Genel Başkanı Ali Rıza Öner atık elektronik cihazların taşıdığı tehlikeden bahsetti

Elektronik cihazların atık halinde bile nasıl bir tehlike saçtığından bahseden Atık Yönetimi ve Atıktan Enerji Üreticileri Derneği (TAYED) Genel Başkanı Ali Rıza Öner, Türkiye'nin bu alanda kendini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

"KİŞİSEL VERİLER KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERİN ELİNE GEÇEBİLİR"

Başkan Öner "Genel olarak tüketiciler, veri silme konusunda yeterli bilgi ve bilince sahip olmadığı için çöpe attığımız bir elektronik eşya büyük felaketlere yol açabilir. Açık kalmış sosyal medya hesapları, mailler, galerideki özel resimler, kişisel bilgiler gibi tüm hayati verilerimiz bu yolla kötü niyetli kişilerin eline geçebilir" diyerek cihazdan olduğu gibi vazgeçilince neler olabileceğine dikkat çekti.

Kontrolsüz bir şekilde atılan elektronik atıkların çevreyi koruma adına da tehlike saçtığını söyleyen TAYED Başkanı Öner ülkenin bu alanda 17. olduğunu vurgulayarak "Türkiye ekonomisi 700 bin ton elektronik atıkla yıllık 1 milyar euro’luk kayba uğruyor" geri kazanım üzerine düşülmesi gerektiği belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER