Sendika başkanlarından enflasyon oranı değerlendirmesi geldi

TÜİK sabah saatlerinde haftalardır merakla beklenen enflasyon oranı ile ilgili verileri yayınlamıştı. Yaşanan bu durum sonrasında rakamın bir önceki aya göre daha iyi olduğu fakat halen yüksekte olduğu görülmüştü.

Sendika başkanlarından enflasyon oranı değerlendirmesi geldi

Temmuz ayı enflasyon oranının yüzde 61 olarak açıklamasının ardından devlet adına konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek iyiye doğru gittiğimize dair söylemlerde bulunmuştu.

Ülkenin önde gelen sendikalarından olan Memur-Sen'in Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci açıklanan rakamları çalışanların gözünden yorumladı.

"SABİT GELİRLİLERİN GEÇİMLERİNİ ZORLAMAYA DEVAM EDİYOR"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı değerlendirmede enflasyon oranları düşünce zam gelen alanlarda da indirim gelmesi gerektiğini savundu. Başkan Yalçın "Enflasyon hızının yıllık düşüşüne eşdeğer enflasyon kaynaklı kayıplar da düşmelidir. Temmuz ayı itibarıyla kamu görevlisi ve emeklisinin maaş/ücretlerine yüzde 19,31 artış yapılırken, doğal gaz, elektrik, ulaşım, kira ve diğer zorunlu giderlere çok daha fazla artış yapılması, sabit gelirlilerin geçimlerini zorlamaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

"ZENGİN DAHA ZENGİN, FAKİR DAHA FAKİR"

Benzer bir değerlendirmede Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'den geldi. Başkan Kahveci rakamların iyileştiğinde gerekli hamlenin yapılması gerektiğini "Aksi halde ekonomideki bütün olumsuz gelişmeler dar ve sabit gelirlilerin yapacağı fedakarlığa bağlı olarak aşılmakta, her dönemde zengin daha zengin fakir daha fakir hale gelmektedir" sözleri ile özetledi.

Çok sayıda özel kuruluş temsilcisinden de benzer ifadeler geldi. Vatandaşlarda enflasyon ile beraber el yakan fiyatlara ulaşan ihtiyaçlarının yükseldiği gibi inmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER