Sağlık Sen'den hemşirelerin nöbet ücretleri için bir çağrı daha geldi

Sağlık personellerinin seslerini duyurmak amacıyla kurulan Sağlık-Sen nöbet ücretleri ile ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan yoğun bakımda çalışan bir hemşirenin hastanede nöbetçi işçini aldığı ücretten bile düşük olduğunu söyledi.

Sağlık Sen'den hemşirelerin nöbet ücretleri için bir çağrı daha geldi

Hastane personellerinin nöbet ücretlerinde dengesizlik yaşandığına dair Sağlık- Sen cephesinden yeni bir açıklama daha geldi. Birliğin Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan nöbet ücretinin azlığını yoğun bakımın olmazsa olmazı hemşirenin bir işçiden bile daha düşük nöbet ücreti aldığını söyleyerek ifade etti.

“KESİNLİKLE ADİLANE BİR DURUM DEĞİLDİR”

Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen Hemşirelik Mesleğine İnovatif Yaklaşımlar Çalıştayı'nda konuşan Başkan Doğan nöbet ücreti azlığı konusunda yetkililerin harekete geçmesini beklediklerini belirti. Başkan Doğan “Yoğun bakımda yanımızda çalışan bir işçi arkadaşımızın nöbet ücreti yüksek seviyelerde ama hemşire arkadaşımızın nöbet ücreti alt seviyelerde. Bu kesinlikle adilane bir durum değildir” diyerek adaletsiz bir durum olduğunu düşündüklerini aktardı.

Sağlık Sen'den hemşirelerin nöbet ücretleri için bir çağrı daha geldi

Hemşirelik içerisinde de bir adaletsizlik yaşanmasının kabul edilemeyecek olduğunu vurgulayan Mahmut Faruk Doğan “Eğer ki yoğun bakımda çalışan hemşireyle hemşirelik yapmayan hemşire aynı maaşı alıyorsa bu haksızlıktır. Hemşirelik mesleğini icra etmeyen birine hemşirelik maaşı verilmemesi gerekiyor” diyerek önemli bir noktaya parmak bastı.

DAHA FAZLA ATAMA ÇAĞRISI

Mahmut Faruk Doğan gelir dengesizliği haricinde acilen atama yapılması gerektiğini vurguladı. Doğan geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan 35 bin sağlık personeli atamasının az olduğunu söyledi ve “İş yükümüz gerçekten çok fazla. Bu iş yükünün azaltılması gerekiyor. Bunun da çözümü; şu anda 35 bin sağlık personeli ataması var. Fakat bu sayı yeterli gelmiyor. Çözüm için atama bekleyen hemşire arkadaşlarımızın bir an önce atanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER