Sağlık-Sen yönetimi Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu ziyaret etti

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, yönetim kurulu üyeleri ile Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Sağlık-Sen yönetimi Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu ziyaret etti

Ziyaret sırasında Sağlık-Sen yönetimi, sağlık çalışanlarının taleplerini Bakan Memişoğlu’na aktardı. Ek Ödeme Yönetmeliği, tayin talepleri ve karşılıklı yer değişikliğine kadar pek çok konu görüşüldü.

Öte yandan Doğan, Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu hakkında bilgi vererek, yer değişikliğinin yapılması halinde sahada memnuniyet oluşacağını söyledi.

RAPORDA YER ALAN MADDELER

Bakan Memişoğlu’na sunulan raporda yer alan maddeler şu şekilde:

“Taban ödeme oranları artırılmalı. Nöbet ücretleri artırılmalı. Sağlık profesyonellerinin giydiği forma, 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarında olduğu gibi özel görev kıyafeti sayılmalı. Sağlık profesyonellerine muayene önceliği verilmeli. 3+1 yıl sistemiyle istihdam edilen sözleşmeli personelin karşılıklı yer değişikliği (becayiş) yapabilmesinin önü açılmalı. Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının teşvik ve destek ödemeleri artırılmalı. Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının sözleşme tavan ücretleri artırılmalı. 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının teşvik ek ödemeleri artırılmalı. Temel ek ödeme yüzde 100 oranında artırılmalı. Temel ödeme sağlık profesyonellerinin emekliliğine yansıtılmalı. Gece saatlerinde görev yapanlara gece tazminatı verilmeli. Sağlık lisansiyerlerinin (diyetisyen, fizyoterapist, psikolog) taban ödeme katsayıları artırılmalı. Artırımlı ödeme yapılacak hizmet sunum alanı tablosu tekrar değerlendirilmeli. Tayin taleplerinin değerlendirilmesinde yaşanan sorunlar çözülmeli. Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların eğitim durumlarına göre genel idare hizmetler kadrolarına atanmaları sağlanmalı. Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı ile bağlı kuruluşları personeline ve araştırmacı kadrosundakilere ek ödeme verilmeli”

RAPORLAR BAKANA SUNULDU

Sağlık-Sen yönetiminin Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu ziyareti esnasında pek çok konu görüşüldü ve bilgi alışverişi yapıldı. Doğan, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için hazırlanan ön raporu da Bakan Memişoğlu’na sundu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER