Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin arttırılması için TBMM'ye seslendi

Son zamanlarda mesleki talepleri dile getirme noktasında bir adım ön plana çıkan Sağlık-Sen uzun süredir devam eden çağrısını yineledi. Sağlık-Sen, mensupları olan sağlık çalışanlarının sorunları olarak gördüğü nöbet ücretlerinde bir arttırma yoluna gidilmesini istedi.

Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin arttırılması için TBMM'ye seslendi

Tam adı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olan Sağlık-Sen, uzun zamandır sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinde bir artış yapılmasının gerekli olduğunu ve adaletli olma konusunda bunun önemli olduğunu savunuyordu.

NÖBET ÜCRETLERİNİN ARTTIRILMASI TALEP EDİLDİ

Sağlık-Sen tarafından söz konusu talepleri ile ilgili yeni bir açıklama daha yapıldı. Edinilen bilgiye göre sendikanın genel başkanı olarak görev yapan Mahmut Faruk Doğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne seslenerek kendileri için önemli bir sorun olan bu konu ile ilgili yapıcı adımlar atılması talep edildi. TBMM'de devam eden sağlık yasası görüşmelerine talep ettikleri düzenlemenin de dahil olmasını talep eden Sağlık-Sen Başkanı Doğan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin arttırılması için TBMM'ye seslendi

Başkan Doğan paylaşımında “Sağlık teşkilatı hekiminden hemşiresine, ebesinden paramediğine bu ülkenin yüz akıdır, sigortasıdır. Bugüne kadar yaşadığımız en zorlu günlerde bu fedakâr ve cefakâr teşkilat cansiperane bir biçimde üzerine düşenin fazlasını yapmıştır. Son dönemde yapılan düzenlemeler ile özlük, mali ve sosyal haklar açısından olumlu gelişmeler yaşanmış olsa da Sağlık Bakanımız Sn. Dr. Fahrettin Koca’nın da Sağlık Bakanlığı 2024 Bütçe görüşmelerinin ardından belirttiği gibi söz verilen bazı hususlar eksik kalmıştır" diyerek kendilerini memnun eden gelişmeler olsa da bunların yeterli olmadığını düşündüklerini ifade etti.

Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin arttırılması için TBMM'ye seslendi - Resim : 2

Söz konusu paylaşımın devamında ise nöbet ücretlerinin arttırılması ve gece tazminatı konuları başta olmak üzere bir çok konuda Sağlık-Sen tarafından istekler yer aldı. Sağlık-Sen tarafından yapılan bu detaylı açıklamanın ardından taleplerine nasıl bir dönüş sağlanacağı şu an için belli olmadı.

SONRAKİ HABER