Patronların asgari ücret zammı için bekledikleri rakam açıklandı!

2025 yılında uygulanacak olan asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu olurken patronların asgari ücret için bekledikleri rakama dair dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Patronların asgari ücret zammı için bekledikleri rakam açıklandı!

Asgari ücret için yeni bir zam dönemi iyice yaklaştı. Aralık ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yönetiminde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve 2025 yılında uygulanacak olan asgari ücretin ne kadar olacağı tespit edilecek. Bu komisyonun çalışmalarına bir süre daha var ama taraflardan asgari ücretin kaç TL olacağına dair bazı değerlendirmeler gelmeye başladı.

İŞVERENİN KARARI ÖNEMLİ!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işverenler ve işçiler aynı temsil sayısına sahip olsalar da asgari ücret konusunda çoğunlukla işverenlerin talep ettiği rakama yakın bir rakam kabul ediliyor. Daha önce işçi temsilcilerinin önerdiği rakamlar herhangi bir şekilde kabul görmedi. Son alınan kararlarda ise işçi temsilcileri karara katılmayarak asgari ücret hükümet ve işveren temsilcilerinin oyları ile alınıyordu. Bundan dolayı patronların asgari ücret konusunda talepleri önemli görülüyor.

PATRONLARDAN İLK MESAJ

Allservice Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akyüz asgari ücret zammı konusunda açıklama yaparak, “Asgari ücret zammında işverenlerin beklentileriyle oluşan bir tahmin var. Bu rakamın 25.500 TL civarında olacağı öngörülüyor. İşverenler 2025 bütçelerini bu rakam üzerinden planlamaya başladılar. Ancak hizmet ve üretim sektörlerinde bu rakamlarla firmaların iş gücü azaltmadan yollarına devam etmeleri mümkün gözükmüyor. 2025 yılının hem işçiler için hem de işverenler için çok sıkıntı geçeceği kanaatindeyiz.” dedi.

Meseleye sadece asgari ücret bazında bakılmaması gerektiğini belirten Ebru Akyüz, “İşverenler mevcut çalışanlarını kaybetmek istemiyorlar. Asgari ücrete bu yıl ara zam yapılmadı. Ancak işverenlerin bir kısmı çalışanlarına çeşitli yöntemlerle bir çeşit zam uyguladılar. Maaşlara iyileştirmeler, performans primleri ve işe devamlılık primleri gibi uygulamalar yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete yapılacak olan zammın ne kadar olacağına dair sorunun cevabını milyonlar bekliyorlar. Bu konuda Aralık ayını beklemek gerekecek. Aralık ayında asgari ücrete yapılacak olan zammın tutarı netleşmiş olacak.

SONRAKİ HABER