Memurların talepleri için Ankara'ya yürüyeceklerdi! İptal açıklaması geldi

İçinde bulunduğu şartlardan memnun olmayan ve daha iyi imkanlar isteyen Büro Memur-Sen üyeleri büyük bir protesto hareketine imza atmak için harekete geçmişti. Sendika üyelerine Valilik tarafından izin çıkmadı.

Memurların talepleri için Ankara'ya yürüyeceklerdi! İptal açıklaması geldi

Türkiye'deki ekonomik gelişmelerden etkilendiklerini ifade eden ve hükümet yetkililerine seslenen Büro-Memur Sen, kararlı olduğunu göstermek adına Bolu'dan Ankara'ya yürüme kararı almıştı.

Memurların talepleri için Ankara'ya yürüyeceklerdi! İptal açıklaması geldi

BOLU VALİLİĞİ İZİN VERMEDİ

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan yaptığı açıklama ile Bolu Valiliğinin kendilerine yürüme izni vermediğini söyledi. Genel Başkan Yazgan yürüyüş kararından vazgeçmediklerini şu sözler ile ifade etti;

"Bolu Valiliğinden tarafımıza bir yazı ulaştı ve bu yürüyüşe izin verilmeyeceği şeklinde bir bilgi geldi. Tabii ki hak arama mücadelesi demokratik hakkımızdır, engellenemez. 2911 sayılı Kanun, sendikalara izin almaksızın demokratik hakkını kullanma hakkını vermiştir. Bu hakkımızı yarın saat 11.00’de Bolu Valilik meydanında ilk olarak basın toplantısı yaparak, ardından da Ankara’ya kadar gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüzü başlatarak kullanacağız"

MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Genel Başkan Yusuf Yazgan yaptığı açıklamada yollarına kararlı bir şekilde devam edeceklerini söyledi. Yazgan "Elimizden alınan diğer kazanımlarımız da geri verilinceye kadar, taleplerimiz kazanıma dönüşünceye kadar mücadelemiz bu anlamda devam edecektir" şeklinde konuştu.

Ülke genelinde sendikalar tarafından çeşitli dönemlerde kitlesel eylemler gerçekleştiriliyor. Anayasal hak ve özgürlükler çerçevesinde değerlendirilen eylemler geniş önlemler altında yapılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER