Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan tasarruf tedbirleri genelgesi açıklaması

Hükümet tarafından uygulanmaya başlanan kamuda tasarruf politikalarının yankıları sürüyor. Devlet kurumları birer birer alınan kararlar kapsamında attıkları adımları paylaşırken iş dünyasından da karara dair adımlar gelmeye devam ediyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan tasarruf tedbirleri genelgesi açıklaması

Devlet kurum ve kuruluşlarında en az 3 yıl uygulanması beklenen tasarruf tedbirleri kararları, memur dünyasında da önemli bir konu başlığı olarak yer aldı. Yüzbinlerce memurun sorunlarını dile getirmeleri için üye oldukları sendikalardan alınan karara yönelik değerlendirmeler geliyor.

“ALIN TERİNDEN TASARRUF EDİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ YİNELİYORUZ”

Bu kapsamda son olarak görüşünü bildiren isimlerden birisi de Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın oldu. Başkan Yalçın tedbir kararlarının memur hak taleplerine bir etkisi olmamasını temenni ettiğini belirtti. Başkan Yalçın sendika olarak çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Ali Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ilgili kurumlara seslendi. Yapılan açıklamada “Kamuda, israfı ortadan kaldıracak düzenlemelere destek verdiğimizi belirtirken, defaatle her mecrada söylediğimiz gibi kamuda emekten ve alın terinden tasarruf edilmemesi gerektiğini de bir kez daha yineliyoruz” diyen sözleri yer aldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan tasarruf tedbirleri genelgesi açıklaması

“…İZİN VERMEYEYECEĞİZ”

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın talep ve önerilerini dile getirdikleri gibi kurum olarak karar öncesinde çalışma şekilleri nasılsa karar sonrasında da öyle olacağına dikkat çekti. Başkan Yalçın “Önümüzdeki süreçte hükümlerimizin engellenmesine yönelik düzenlemelerin yargıya taşınması noktasında da gerekli adımları atacak, kamu görevlilerimizin haklarında geriye gidilmesine izin vermeyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

İş dünyası ve ülke genelinde vatandaşlar tedbirlerin ortaya koyacağı tabloyu merak ediyor. Konuya dair ilgili bakanlardan yeni açıklamalar gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

SONRAKİ HABER