HAK-İŞ'ten kamu işçisine zam talebi

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve HAK-İŞ Kamu Çerçeve Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kayabaşı asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan zamlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kayabaşı zamları olumlu bulduklarını fakat yapılan %49.25'lik zamdan kamu işçilerinin de yararlanmasını istediklerini ifade etti.

HAK-İŞ'ten kamu işçisine zam talebi

Ülkemizde son günlerde yaşanan emekli maaşları, asgari ücret ve memur maaşlarına yönelik yapılan düzenlemeler en çok konuşulan konuların başında gelmişti. Milyonlarca insan yapılan yeni zam oranlarının ardından içinde bulunduğu sınıfa göre belirlenen yeni maaşını almaya başlamıştı.

Yapılan düzenlemelerin yerinde olduğunu söyleyenler olduğu kadar bazı noktalarda düzenlemeler yapılması gerektiğini düşünenlerin sayısının çokluğu da göze çarpan bir diğer husus oldu. Bu kapsamda kendilerine bağlı bulunan üyelerinin haklarını savunan ve yasal zeminlerde sorunlara çözüm arayan oluşumlardan olan HAK-İş'ten önemli bir açıklama geldi.

KAMU İŞÇİLERİNİN MAAŞLARINA DÜZENLEME TALEBİ

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve HAK-İŞ Kamu Çerçeve Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kayabaşı yaptığı açıklamada son hali yüzde 49.25 olan maaş zammında kamu işçilerinin de yararlanmasının doğru olacağını söyledi. Kayabaşı “Artan hayat pahalılığı ve alım gücünün sürekli düşmesi üzerine toplumun pek çok kesimine yapılan yüzde 49.25’ lik artıştan faydalanamayan tüm kamu işçilerinin, yüzde 49.25’lik ücret artışından yararlandırılması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

HAK-İş tarafında yapılan açıklamada ise “Tüm kamu işçisinin yüzünü güldürecek ve Ocak ayından itibaren geçerli olacak bir düzenleme ile KÇP’ye yeni bir ek protokol daha yapılarak Toplumun tüm kesimlerine yapılan yüzde 49.25’lik artışın tüm kamu işçilerine yansıtılması önem arz etmektedir” denildi ve geçtiğimiz dönemlerde bir düzenlemesine rağmen yeni bir düzelemeye acilen ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

CEVAP BEKLENİYOR

HAK-İŞ tarafından kamu işçisi maaşlarına yönelik yapılması talep edilen açıklamalara nasıl bir cevap verileceği şimdiden merak konusu oldu. Önümüzdeki dönemde kurumun istediği şekilde bir adım gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair gelişmeler yaşanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER