Konuya ilişkin Hak Emekliler Derneği Başkanı Remzi Karataş, yaptığı açıklamasında bütün zeminlerde refahın yükselmesini talep ettiklerinin altını çizerek, seslerini duyurmaya devam edeceklerini söyledi.
Yapılan açıklamada Türkiye Yüzyılında mevcut emeklilik sisteminde var olan sorunlar akademi, sendika ve bürokrasi bakış açısı ile ele alındığı ifade edildi. Bu sebeple yola çıktıklarını söyleyen Karataş emekliler için koruyucu tedbirin alınması gerektiğinin de altını çizdi.
SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLADI
Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Türkiye Yüzyılında mevcut emeklilik sisteminde yaşanan sorunlar akademi, sendika ve bürokrasi bakış açısıyla ele alınan panelde, açılış konuşmasını yapan HAK- EMEK-DER Başkanı Remzi Karataş, emeklilerin haklarını korumak ve onların sesi olmak üzere yola yola çıktıklarını söyledi.
KORUYUCU TEDBİRLERE DİKKAT ÇEKİLDİ
Karataş, ülke ekonomisinin güçlenmesi, istihdamın artması ve dengenin sağlanmasına yönelik çalışmalar yürütülürken emeklileri koruyucu tedbirlerin alınması gerektiğine dikkati çekti.
Panelde yürütülen bilimsel çalışmaların yardımıyla emeklilerin sorunlarını bilimsel verilerle ortaya koymak istediklerini ifade eden Karataş, "Sesimizin yettiğince bütün zeminlerde refahın yükselmesini talep edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Karataş, yaptığı açıklamasının devamında seslerinin yettiğince tüm zeminlerde refahın yükselmesini talep edeceklerinin altını çizerek, buradan çıkacak politikaların yol göstericisi olduğunu vurguladı.