Türkiye'nin en bilinen ve en fazla üyesi olan sendikalarından olan HAK-İŞ özel sektör çalışanları başta olmak üzere kuruluşları açısından önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı.
Daha sistematik ve alanında uzman kişilerin bilgi birikimlerinden yararlanarak hareket edilmesi için HAK-İŞ akademisinin kurulduğu açıklanırken HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'da HAK-İŞ Akademisinin kendileri için gerekli ve önem verdikleri bir atılım olduğundan bahsetti.
BELİRLENEN ALANLARDA UZMANLARIN BİLGİ VE BİRİKİMLERİNDEN YARARLANMA VURGUSU
Başkan Arslan Akademinin kuruluşu ile ilgili “Çalışma hayatı ile ilgili birçok alanda bizim aynı zamanda bir think tank kuruluşu gibi, bir araştırma kuruluşu gibi de çalışmaya ihtiyacımız var. Belirlediğimiz temel alanlarda bu konuda hocalarımızın tecrübelerinden, onların bu konudaki birikimlerinden yararlanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEMİZ GEREKİYOR”
Çalışmalarını sürdürmelerinin kendileri için kritik bir durum olduğunu vurgulayan Arslan “Bütün zorluklara rağmen eksiklerimizi, yapmamız gerekenleri ve yapamadıklarımızı belirleyerek, açık ve net bir şekilde akademisyenlerimizle fikir alışverişinde bulunarak çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor” dedi.
HAK-İŞ Akademinin tek bir irade değil bir çok farklı iradenin ortak duruşu ile kurulduğunu söyleyen Mahmut Arslan “Umarım sürdürülebilir bir çalışmayı birlikte olmayı başarmış oluruz. Ben Konfederasyonumuzun bu iyi niyetini, Kongre kararımızla bize verilen sorumluluğun, ete kemiğe büründürülmesi olarak gördüğümüz HAK-İŞ Akademi kurulunun başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum” diyerek geleceğe dair umutlu olmasından bahsetti.