Esnek ve uzaktan çalışma için atılacak 2 adım ortaya çıktı

Son dönemlerde çalışma saatlerinde yapılacak olan düzenlemeler pek çok çalışanı heyecanlandırmıştı. Türkiye’nin gündemine giren çalışma saatlerinin düzenlenmesi noktasında atılacak 2 somut adım ortaya çıktı.

Esnek ve uzaktan çalışma için atılacak 2 adım ortaya çıktı

Dünya’nın farklı noktalarında çalışma saatlerinde önemli düzenlemeler yapılmıştı. Ülkemizdeki çalışma saatlerinin düzenlenmesi için geçtiğimiz hafta OVP’de bu konu gündeme alınmıştı. Peki, özel ve kamuda çalışma saatleri kısalacak mı, esnek çalışma saatleri nasıl olacak?

ÖNEMLİ TOPLANTILAR YAPILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamasında mesai saatleri için değişime ayak uydurulması gerektiğini ifade ederek uzaktan ve esnek çalışma modellerinin hayata geçirileceğini duyurmuştu. Bu kapsamda önemli birtakım toplantılar düzenlenmişti.

SADECE ÖN GÖRÜŞMELER YAPILDI

Bakan Işıkhan, mesai saatlerinin düzenlenmesi için şu anda bir takvimin olmadığını ancak ön görüşmelerin yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Temel hakların yani çalışanların hakları korunarak üzerinde aksayan bir de yeni hizmet modelleri var, yeni işler çıktı. Esnek çalışma, uzaktan çalışma platform çalışma, çalışanlarına yönelik güncel verileri de kapsayacak güzel, çağdaş bir temel kanun. Şu an takvim yok. Sadece ön görüşmeleri gerçekleştirdik. Onu da Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Hatta TİSK’in toplantısında hatırlarsanız orada bir toplantı gerçekleşti.

İŞ ÖZEL YAŞAM DENGESİ

Konuya ilişkin aktarılan haberin detaylarına göre çalışma saatlerine ilişkin yapılan düzenleme OVP kapsamında değerlendirmeye alındı. Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma düzenlemelerinde iş ve özel yaşam dengesinin gözetilerek düzenlemelerin yapılacağı ifade ediliyor.

Diğer yandan sosyal güvenlik mevzuatlarında da bu konuya ilişkin düzenleme yapılacağı belirtildi. Yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu bir hale getireceği ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER