Emekli astsubaylar Ankara'da tazminat talepleriyle Maliye Bakanlığı'na yürüdüler

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri kendilerine verilen sözlerin tutulmaması üzerine Anıtpark’ta basın açıklaması yapıp Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yürüyerek tepkilerini gösterdiler.

Emekli astsubaylar Ankara'da tazminat talepleriyle Maliye Bakanlığı'na yürüdüler

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri bugün Ankara’da bir araya gelerek hak taleplerini dile getirdiler. Önce Anıtpark’ta bir araya gelen TEMAD üyeleri tazminat haklarının kendilerine verilmesini istediler. Her seçim öncesi bu sözün kendilerine verildiğini söyleyen TEMAD’lılar seçimden sonra bu bu sözün unutulmasından şikayetçi oldular.

TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen grup adına basın açıklamasını okudu. Emekli astsubayların taleplerini dile getiren grup daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yürüdüler. Gruba bazı siyasiler de destek oldular.

Emekli astsubaylar Ankara'da tazminat talepleriyle Maliye Bakanlığı'na yürüdüler

TAZMİNAT HAKLARINI İSTEDİLER

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Hamza Dürgen, "Bizler, defalarca söz verilen ancak seçimlerden sonra hep unutulan tazminat hakkımızın verilmesi, görevde ve emeklilikteyken aldığımız maaşlar arasındaki uçurumun giderilmesi ve diğer özlük haklarımız konusundaki eşitsizliklerin giderilmesini istiyoruz." dedi.

Dernek üyeleri, "tazminat" taleplerini duyurmak için Anıtpark'ta basın açıklaması yaparak Hazine ve Maliye Bakanlığı önüne yürüdü. TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen ise talepleri için bugüne kadar başka eylemler de yaptıklarını, tazminatlarını alana kadar bu eylemlerin artarak devam edeceğini belitti.

SADAKA İSTEMİYORUZ

Dürgen, talepleri konusunda dilencilik yapmadıklarını, yetkililerden sadaka istemediklerini dile getirerek, "Bizler, sadece hakkımız olanı istiyoruz. Söz verilmesine rağmen son dakikada Meclis'te yasa teklifinden çıkartılan tazminat hakkımızı istiyoruz." dedi. Adalet, vicdan ve ahlak olmadıktan sonra sözlerin, kanunların ve tavırların hiçbir kıymeti olmadığını söyleyen Dürgen, şu ifadeleri kulandı:

"Bizler, defalarca söz verilen ancak seçimlerden sonra hep unutulan tazminat hakkımızın verilmesi, görevde ve emeklilikteyken aldığımız maaşlar arasındaki uçurumun giderilmesi ve diğer özlük haklarımız konusundaki eşitsizliklerin giderilmesini istiyoruz."

Emekli astsubaylar Ankara'da tazminat talepleriyle Maliye Bakanlığı'na yürüdüler - Resim : 2

Dürgen, TEMAD olarak talepleri gerçekleşinceye kadar da mücadelelerini azim ve kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

TEMAD üyeleri, yapılan açıklamaların ardından Anıtpark'tan hareket ederek Hazine ve Maliye Bakanlığına yürüdü. Dernek üyeleri, burada da tazminat taleplerini dile getiren çeşitli sloganlar attı.

TEMAD'ın basın açıklamasına, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yankı Bağcıoğlu ve Murat Bakan'la, CHP'nin TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri ve DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt da katıldı.

TEMAD üyelerinin taleplerinin siyasi arenada nasıl karşılık bulacağı merak konusu oluyor. Ekonomik koşullar çerçevesinde böyle bir imkanın kısa vadede kendilerine verilmesinin pek olası olmadığı şeklinde değerlendirmeler ön plana çıkıyor. İlerleyen günlerde hükümetten bu taleplere yönelik bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER