EMADDER Ankara'da Kademeli Emeklilik mitingi düzenlendi

Geçtiğimiz yıl Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası meclisten geçmiş ve yüzbinlerce vatandaş emekli olmuştu. Yasanın çıkmasının ardından ise yeni gruplar ortaya çıkmış ve kendilerinin de emekli edilmesi gerektiğini savunmuştu. O gruplardan EMADDER bugün Ankara'da bir miting düzenledi.

EMADDER Ankara'da Kademeli Emeklilik mitingi düzenlendi

Halk arasında kısaca EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar topluluğu, 1999 yılında gelen düzenleme ile kendilerinden istenilen prim gününü tamamlamaları halde yaşları gelmediği için emekli olamayanlardan oluşmaktaydı. Yıllarca çeşitli oluşumlar ile çeşitli mecralarda seslerini duyuran bu grubun istediği olay geçtiğimiz yıl gerçekleşmiş ve bekledikleri yasa meclisten çıkmıştı.

EMADDER ANKARA'DA MİTİNG YAPTI

Yüzbinlerce vatandaş emekli olarak hayatına devam ederken EYT yasasının tam olarak kapsayıcı bir şekilde çıkarılmadığını ve kendilerinin de o yasanın kapsadığı kişiler arasında yer almaları gerektiğini savunan topluluklar günümüzde halen seslerini duyurma adına çeşitli protesto ve mitingler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda bugün Ankara'da bugün önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) tarafından Ankara'da düzenlenen mitingde ülkenin dört bir yanından gelen dernek üyeleri “Kademeli Emeklilik” talepleri için Anıtpark'ta toplandı.

Kısaca sigortalıların belirli bir yaş ile prim gün sayısına ulaşıp kısmen emekli olması ve kademe halinde sahip olduğu imkanların genişlemesi olarak bilinen Kademeli Emeklilik talebini dile getiren kalabalık hükümet yetkililerinden istedikleri çalışmanın bir an önce yasa olarak meclisten geçmesini talep ettiler.

“ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Söz konusu mitingde konuşulan EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu'da “Bu kadar yaş uçurumunu asla ama asla kabul etmiyoruz. Bu yanlıştan hemen bir an önce dönülmeli ve bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir” diyerek yıllarca emeklilik için yaş bekleyen bir toplum olmak istemediklerini ifade etti.

Başkan Uğurlu topluluk olarak mağdur edildiklerini ve yaklaşan yerel seçimlerde sandıklarda tepkilerini ortaya koyacaklarını da vurguladı. Büyük bir kalabalık ile Ankara'da düzenlenen etkinlik sonrası hükümet kanadından konu ile ilgili bir adım atılıp atılmayacağı şu an için belirsizliğini korumakta.

SONRAKİ HABER