Doğal Taş Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Güçlü ATO'daki etkinliğe katıldı

ATO’nun 30 No'lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi’nin Cumhuriyetin ve Ankara Ticaret Odası’nın 100’üncü yılında bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte ustalar da çömlek yaptı.

Doğal Taş Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Güçlü ATO'daki etkinliğe katıldı

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) 30 No'lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi’nin Cumhuriyetin ve Ankara Ticaret Odası’nın 100’üncü yılında “Ticari ve Sosyal Hayata Değer Katanlar” başlığıyla düzenlediği organizasyonu ATO Fuaye Alanı’nda gerçekleşti.

Türkiye Hazır Betoncular Birliği Başkanı Yavuz Işık, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Ankara Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Mustafa Güray Değerli, Semix Beton Santrali Sefa Danış, Graser A.Ş. Kurucusu Sebahattin Gündoğdu, ATO Meclis Üyesi Mehmet Kaya ve Gramofoncu Abdülkadir Akcan’a Ahilik geleneğini yaşatmaları nedeniyle plaket verilen programda, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Özyolu ve ATO Meclis Başkan Yardımcısı Ali İhsan Özdemir de yer aldı.

ATO’NUN 30 NO'LU DOĞAL TAŞ, MERMER VE HAZIR BETON İMALATÇILARI MESLEK KOMİTESİ ETKİNLİK DÜZENLEDİ

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 100 yıl önce bağımsızlık için mücadele edenlerin emeği, alın teri, kanı, canı pahasına Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulduğunu, bugün de yine aynı şekilde her alanda alın terini, emeğini ortaya koyanlar yani üretenler sayesinde ilerlediğini belirterek, “Ülkemiz için, şehrimiz için emek veren alın teri, akıl teri ile değer oluşturan herkesin başımızın üstünde yeri vardır” değerlendirmesinde bulundu.

Doğal Taş Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Güçlü ATO'daki etkinliğe katıldı

ATO Bşkanı Baran, Ankara Kalesi, Anıtkabir, Atakule, Ankara Keçisi, Gölbaşı Sevgi Çiçeği gibi Başkent’e ait simgelerin Andezit taşıyla resmedildiği sergiyi gezerek bilgi aldı. Gölbaşı Seymenleri’nin Atatürk’ün Ankara’ya Gelişine dair sembolik gösterisi ile Uğur Okman’ın şiir dinletisinin de yer aldığı etkinlikte ülkemizin değişik bölgelerinden çıkarılan doğal taş ve mermerlerden yapılmış eserler de sergilendi.

Doğal Taş Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Güçlü ATO'daki etkinliğe katıldı - Resim : 2

Çömlek ustalarının bir yandan topraktan yaptıkları çömlekleri sergilerken bir yandan da yeni çömlekler yaptığı etkinlikte filografi sanatçılarının bakır ve gümüş tellerle tasarladıkları tablolar yer aldı. Altındağ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün de katıldığı sergide bir de gramofon tamircisi yer aldı. Katılımcıların dolu dolu geçirdiği etkinlikte birbirinden farklı bilgilere yer verilirken Ankara Taşı olarak bilinen Andezit Taşı’na ATO olarak Coğrafi İşaret tescili aldıklarını belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER