Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi

2025 - 2027 Orta Vadeli Program hazırlıkları kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Heyetler hem OVP hem de reel sektördeki gelişmeler hakkında istişarelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelesi tüm hızı ile devam ederken alınan kararlar ve uygulanan parasal sıkılaşma politikası ne yazık ki iş dünyasını da olumsuz etkilemişti. Özellikle de yükselen faiz oranları borçlanma maliyetini arttırırken gözler 2025 - 2027 Orta Vadeli Programı'na çevrilmişti. Konu hakkında son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapıldı.

Yılmaz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında yeni OVP programı hakkında konuşmak ve reel sektör hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile toplantı gerçekleştirdiklerini duyurdu. Düzenlenen toplantıda yeni ekonomi programı masaya yatırılırken, iş insanlarındana görüş ve fikir alındı.

TOBB YÖNETİM KURULU İSTİŞARE TOPLANTISI İLE YENİ OVP MASAYA YATIRILDI!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında "Eylül ayında açıklayacağımız 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde; TOBB Yönetim Kurulu Üyelerinin hem güncelleyeceğimiz OVP hem de reel sektörü ilgilendiren farklı hususlara ilişkin tespit, görüş ve önerilerini aldık. Dünyada ve bölgemizde ekonomik ve jeopolitik bakımdan zorlu bir dönemden geçerken; siyasi istikrar ve güven ortamında, istişarelere dayalı öngörülebilir politikalar ile güçlü bir şekilde geleceğimizi inşa ediyoruz." diyerek iş dünyasının bilgi birikimi ve deneyimine güvendiklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi

Yılmaz, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TOBB yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek önümüzdeki dönemde de enflasyonu düşürmek için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Rıfat Hisarcıklıoğlu'da ziyaretleri için Yılmaz'a teşekkür ederken Eylül ayında açıklanacak olan program öncesi iş dünyası olarak taleplerini aktardıklarını belirtti. Toplantının 7,5 saat sürdüğü ve özelliklede enflasyon muhasebesi konusunda ki taleplerin detaylandırıldığı vurgulandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER