Çalışma saatlerinde yapılacak değişikliğin ayrıntıları ortaya çıktı

Son haftalarda çalışma saatlerinde yapılacak değişiklik gündemin en sık konuşulan konuları arasındaydı. Hükümet, çalışma saatlerinin düzenlenmesine ilişkin ilk somut adımı eylül ayında atacak. Çalışma saatlerinin gün değil, saat olarak düzenleneceği öğrenildi.

Çalışma saatlerinde yapılacak değişikliğin ayrıntıları ortaya çıktı

İş Kanunu’nda değişiklik yapılacağı ve bu durumda çalışmalara eylül ayında başlanacağı öğrenildi. Hükümet, ilk aşamada kamuda esnek çalışma modeli için 4 ayrı formül hazırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne sunulacak olan 4 formülde uzaktan çalışma, kısmi çalışma, akademik eğitim amaçlı çalışma ile değişkenlik zamlı çalışma modelleri bulunacak. Çalışmaların önümüzdeki aylardan itibaren başlayacağı ifade edildi.

KABİNE HAFTA SONU TOPLANACAK

Kabine hafta sonu Ahlat’ta toplanma kararı aldı. Şu anda çalışmalar arasında Meclis’e gelecek olan yasal düzenlemeler bulunuyor. Bu düzenlemelerin içinde de pek çok çalışanı yakından ilgilendiren İş Kanunu değişikliği bulunuyor. Çalışma hayatındaki düzenlemelerin sadece esnek çalışmayı içermeyeceği bunun yanı sıra kısa çalışma ödeneğinin de masada olacağı belirtildi.

4 YENİ ÇALIŞMA MODELİ

Konu ile ilgili Ekonomi’nin aktarmış olduğu haberin detaylarına göre 4 ayrı formül masada olacak. Uzaktan çalışma, kısmi çalışma, değişken zamanlı çalışma ve akademik eğitim amaçlı çalışma modeli üzerinden değişiklik yapılacak.

HANGİ MESLEKLER İÇİN GEÇERLİ OLACAK?

Esnek çalışma modelinin günümüzün mesleklerinde geçerli olacağı bu sebeple de her mesleğin bu uygulamadan yararlanmayacağı ifade edildi. Özellikle bazı mühendislik dallarının yanı sıra dijital alanların kullanıldığı meslek gruplarının bu çalışmada ön planda olacağı açıklandı.

4 GÜNE İNDİRİLMEYECEK

Çalışma gününün 5 günden 4 güne düşürülmesinin şu an için mümkün olmayacağı ancak çalışma saatlerinin kısalabileceği ifade ediliyor. Bu çalışma şekli ile gençlerin çalışma hayatına kazandırılması amaçlanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER