Büro Memur Sen tasarruf genelgesindeki bazı maddelerin iptali için dava açtıklarını duyurdu

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe konulan Kamuda Tasarruf paketine olumlu tepki verenler kadar olumsuz yönde görüş bildirilenlerde oluyor. Konu ile ilgili olarak bir tasarruf hareketinin olması kararını doğru bulan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan bazı kısımlar için olumsuz görüş bildirdi.

Büro Memur Sen tasarruf genelgesindeki bazı maddelerin iptali için dava açtıklarını duyurdu

ANKARA (İHA) - Türkiye'nin kemer sıkma politikasının bir parçası olarak açıklanan Kamuda Tasarruf Genelgesi gündemde kalmaya devam ediyor. Kamuya personel alımından araç alımına kadar, düzenlenecek organizasyona ev sahipliği yapacak alanlardan personel servislerine kadar bir çok alanda kısıtlama olması beraberinde farklı yorumları getirdi.

DAVA HAMLESİ GELDİ

Konu ile ilgili tepkilerini ortaya koyan kurumlar arasında Büro Memur-Sen'de yer aldı. Sendikanın Genel Başkanlık görevini yürüten Yazgan bazı yönetmeliğin bazı yerleri için iptal davası açtıklarını bildirdi. Genel Başkan Yusuf Yazgan kararlarını “Uygulanacak olan tasarruf paketinin bazı maddelerine şerhimizi koyuyoruz. Toplu sözleşme masasında kazanıma dönüşen ancak ‘Tasarruf Tedbirleri’ paketinde yer alan fazla çalışma ücreti ve personele servis hizmeti maddelerinin iptali için sendikamız tarafından dava açılmıştır” ifadelerini kullandı.

Büro Memur Sen tasarruf genelgesindeki bazı maddelerin iptali için dava açtıklarını duyurdu

“BU YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Emeğin tasarrufu olmayacağını dile getiren Genel Başkan Yazgan "Gecesini gündüzüne katarak görevini ifa eden kamu görevlilerine toplu sözleşmeler vasıtasıyla verilen haklara "mali yük" gözüyle bakılmasının ve bu kazanımların gasp edilebileceği düşüncesinin yanlış olduğunu düşünüyor, bu yanlıştan ivedi şekilde dönülmesini istiyoruz" diyerek alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Açılan dava sonrasında yeni bir kararın alınıp alınmayacağı belirsizliğini koruyor. Tasarruf Paketine dair önemli kurum ve kuruluş temsilcilerinden farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

SONRAKİ HABER