Büro Memur-Sen kamuda servislerin kaldırılmasından dolayı iş bırakma eylemi yapacak

Devlet kurumlarına yönelik yapılan tasarruf kararlarının yankıları sürüyor. Kamuda bir çok kalemde kısıtlama gelmesi ve bu kararın uzun sürecek olmasından dolayı memur sendikalarından karşıt açıklamalar geliyor.

Büro Memur-Sen kamuda servislerin kaldırılmasından dolayı iş bırakma eylemi yapacak

Ülke bütçesindeki boşa giden parayı hazineye kazandırmak ve ekonomiyi güçlendirmek adına kamuda büyük bir sınırlama getirilmişti. Yapılan alımlardan satın almalara, etkinliklerin yapılacağı alanlardan yurt dışı seyahatlere kadar bir çok adımda getirilen kısıtlamalardan birisi de servislerin kaldırılması olmuştu.

KARAR İPTAL EDİLENE KADAR DEVAM VURGUSU

Kamu çalışanlarının işe gidip gelirken kullandıkları servislerin tedbirler kapsamında kaldırılmasına Büro Memur Sen eylem yaparak karşılık vereceğini duyurdu. Ankara'da yapılan eylemde konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan "Servis hizmeti yeniden verilmeye başlayıncaya kadar sendikamız üyesi SGK çalışanları sabah mesaiye yarım saat geç gelecek, akşam da yarım saat erken çıkacaktır" dedi.

Yazgan kararı almalarında çalışanların çokluğu ve içlerinde engellilerinde olmasını etkili olduğunu vurguladı. Servisin kaldırılması ile 1500'ü engelli 27 bine yakın çalışanın mağdur olduğunu ifade eden Başkan Yazgan karardan geri dönülmesini istedi.

BÜRO MEMUR-SEN EYLEMLERE DEVAM EDİYOR

Yaşanan gelişme sonrasında Büro-Memur Sen çalışanlarının eylemlerine devam edecekleri öğrenildi. Bolu-Ankara arası yürüme eylemi yapacak sendika üyeleri sorunlarını gündemde tutmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER