Beypazarı'nın yöresel ürünleri Antalya'da tanıtıldı!

Antalya’da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) katılan Beypazarı Ticaret Odası, Beypazarı’nın tescilli ürünlerini tanıttı.

Beypazarı'nın yöresel ürünleri Antalya'da tanıtıldı!

Antalya’da Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) etkinliği düzenledi. Bu etkinlikte Türkiye’nin dört bir tarafından katılım gösterilerek yöresel ürünlerin tatımı yapılıyor. Beypazarı Ticaret Odası da fuara katılım göstererek Beypazarı’na ait olan tescilli ürünlerin tanıtımını gerçekleştirdi.

Beypazarı’nın coğrafi işaret alarak tescillenmiş ürünleri olan Beypazarı kurusu ve havuç lokumu başta olmak üzere diğer ürünler de fuarda kurulan stantta sergilenerek tanıtımı yapıldı. Ziyaretçiler Beypazarı Ticaret Odası tarafından ağırlanırken hem Beypazarı hem de ürünler hakkında bilgilendirme yapıldı.

BEYPAZARI’NIN ÜRÜNLERİ FUARDA TANITILDI

Beypazarı Ticaret Odası Başkanı İrfan Çelik, yaptığı açıklamada tanıtım standında ziyaretçileri ağırladıklarını kaydetti.

Fuarda başta coğrafi işaret tescilli Beypazarı kurusu ve havuç lokumu olmak üzere yöresel ürünleri tanıttıklarını ifade eden Çelik, şunları belirtti:

"Yöresel ürünler ve coğrafi tescilli ürünlerin ticarete kazandırılması, tüketilmesinin yaygınlaştırılması ve katma değerlerinin arttırılması için fuarda yerimizi aldık. Burada yöresel ürünlerin yanında coğrafi tescili almış ürünlerimizi de kamuoyuna tanıtarak, vatandaşın ya da üyelerin ürünlerini daha iyi pazarlamaları ve kazanç elde etmelerini sağlamayı çalışıyoruz."

​Beypazarı Ticaret Odası’nın katılım gösterdiği Yöresel Ürünler Fuarı oldukça yararlı geçti. Beypazarı’nın yöresel ürünleri burada tanıtılırken aynı zamanda pazarlanmasına da ön hazırlık yapıldı. Bu ürünlerin ticaretini yapan işletmelerin iş hacimlerinin bir miktar daha artırılması hedeflenirken bu tür fuarlarda bundan sonra da yer almaya özen gösterileceği kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER