Başkan Hisarcıklıoğlu açıkladı: TOBB dünyada örnek oldu

Yurt içi ve yurt dışı ilişkilerini sürdüren TOBB bu kez eğitim konusunda gündeme geldi. Yurt dışı kaynaklı başarı ile ilgili açıklama Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından yapıldı.

Başkan Hisarcıklıoğlu açıkladı: TOBB dünyada örnek oldu

Ekonomi ve iş dünyasında yaptığı çalışmalar ile ülkemizde ve yurt dışında bilinen bir kurum olan TOBB önemli bir başarıya daha imza attı. Gururlandıran gelişmeyi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu duyurdu.

Ülkede ticaretin ve ekonominin olduğundan daha iyi konuma gelmesi için her şehirde kendisine bağlı oda ve borsalar ile faaliyetlerine devam eden TOBB eğitim alanında da örnek oluyor. Bu kapsamda TOBB'a bağlı olan Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin benimsediği eğitim modeli dünya bankası tarafından başka ülkelere esin kaynağı olarak gösterildi.

Başkan Hisarcıklıoğlu açıkladı: TOBB dünyada örnek oldu

"DÜNYA BANKASI TOBB'U ÖRNEK GÖSTERDİ"

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Başkan Hisarcıklıoğlu "Dünya Bankası, orta gelir tuzağından çıkmak isteyen ülkelere TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitemizde uygulanan Türkiye’nin ilk ve tek ortak eğitim modelini örnek olarak gösterdi" şeklinde konuştu.

Başkan Hisarcıklıoğlu kendileri için bir mutluluk kaynağı olan bu durum ile ilgili "21 yıl önce kurduğumuz hayale ortak olan, üniversitemizi küresel başarı örneği haline getiren tüm akademisyenlerimizi, öğrencilerimizi ve çalışanlarımızı yürekten kutluyorum" diyerek ilgililere teşekkür etti.

TOBB'un ülkemizin de yakın ilişki içinde olduğu Dünya Bankası tarafından bu şekilde takdir edilmesi günün önemli ekonomi ve iş dünyası gelişmelerinden birisi oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER