Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Işıkhan, HAK-İŞ tarafından düzenlenen 49'uncu Kuruluş Yıldönümü etkinliğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Vedat Işıkhan belediyelerden atılan işçilerin hukuki ve maddi haklarının geri alınabilmesi için harekete geçtiklerini ve buna dair bir mücadele verdiklerini belirtti. Belediyelerden atılan işçilerin durumları ile ilgili olarak ilerleyen haftalarda önemli gelişmeler yaşanabileceğinin altı bizzat Bakan Vedat Işıkhan tarafından çizildi.
Sendikaların çok önemli olduğunun bilincinde hareket ettiklerini belirten Bakan Vedat Işıkhan son 22 yılda sendikal örgütlenmenin önünü açtıklarını ifade etti. İşçi ve işveren ilişkisini de tanımlayan Bakan Vedat Işıkhan birisinin olmadan diğerinin olamayacağını söyledi. Devletin ise bu ilişkideki en önemli unsur olarak yer aldığının altı çizildi.
“Belediyelerden atılan işçiler için harekete geçerek hukuki hakları için mücadelemizi yürütüyoruz”
Gelişen sürçlerde HAK-İŞ'in çalışma barışı, sosyal güvenlik, örgütlenme ve toplu sözleşme konularında sosyal diyaloğun güçlendirilmesine büyük katkılar sunduğuna dikkati çeken Bakan Işıkhan, “Bu kapsamda en son belediyelerden atılan ve mobbinge maruz kalan işçiler için de harekete geçerek; gerek maaşlarının ödenmesi, gerekse diğer mevzuatsal ve hukuki hakları için mücadelemizi yürütüyoruz. Türkiye bugün her şeye rağmen; yatırımda, istihdamda ve ihracatta kaydettiğimiz ilerleme ve istikrarlı büyümeyle, artık önüne yüzyıllık hedefler koyacak seviyeye geldi. İstihdam oranlarımız her geçen gün artıyor. İşgücü kapasitemiz daha nitelikli hale geliyor” diye konuştu.
HAK-İŞ Konfederasyonu’nun kuruluş yıldönümü için gerçekleştirilen etkinliğe birbirinden önemli isimler katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Işıkhan ve çok sayıda işçi-işveren temsilcileri etkinlikte yer aldılar. Sendikaların yaptıkları görev gece bir defa daha hatırlatılırken bu da demokrasinin olmazsa olmazlarından gösterildi.