Bakan Işıkhan Türkiye'nin güncel işgücü istatistiğini paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden 2024 yılının ikinci 3 ayını kapsayan işgücü rakamlarını paylaştı. Bakan Işıkhan mesajında yüzyılın istihdamı vurgusu yaptı.

Bakan Işıkhan Türkiye'nin güncel işgücü istatistiğini paylaştı

Her ay düzenli olarak açıklanan rakamlara göre Türkiye'de 3 milyondan fazla işsiz insan bulunuyor. Bu rakamı eritmek ve iş gücüne kazandırmak adına devlet tarafından çeşitli politikalar yürütülüyor. Özel sektörden de yeni istihdam kapıları oluşması adında çeşitli hamleler geliyor.

RAKAMLARIN BİR ÖNCEKİ SENEYE GÖRE İYİ OLDUĞU İFADE EDİLDİ

Devam eden çalışmalara ek olarak bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. 2024 yılının Nisan-Haziran dönemini kapsayan ikinci çeyreği ile ilgili konuşan Bakan Vedat Işıkhan rakamların iyi bir seviyede olduğunu ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "İstihdam edilenlerin sayısı beklentilerimiz doğrultusunda 2024 yılının II. çeyreğinde, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre 1 milyon 105 bin kişi artarak 32 milyon 661 bin kişi, istihdam oranı ise 1,3 puanlık artış ile %49,6 oldu" şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan Türkiye'nin güncel işgücü istatistiğini paylaştı

"YÜZYILIN İSTİHDAM KALKINMASI"

Bu dönemde 892 bin kişinin de çalışan insanlar arasına katıldığını ifade eden Bakan Işıkhan İstihdam dostu politikalarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı. Gelecek dönem için çalışmaya devam edeceklerini belirten Bakan Işıkhan "Yüzyılın istihdam kalkınmasını tüm kesimlerimizin desteğiyle birlikte başaracağız" dedi.

Özel sektör ve devlet kurumları yılın çeşitli dönemlerinde ihtiyaçlarına göre personel alımı gerçekleştiriyor. Kendilerine uygun iş arayan vatandaşlarda yayınlanan ilan ve duyuruları yakından takip ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER