Bakan Işıkhan açıkladı: İŞKUR 1 milyondan fazla kişiyi işe yerleştirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, İŞKUR’un 2024 yılı içerisinde 1 milyonda fazla kişinin iş sahibi olmasını sağladığını ifade etti.

Bakan Işıkhan açıkladı: İŞKUR 1 milyondan fazla kişiyi işe yerleştirdi

2023 yılını ocak ve ağustos arasındaki dönemde 786 bin 501 kişinin işe yerleşmesine yardımcı olan İŞKUR’un 2024 yılı ocak ve ağustos ayları arasında 947 bin 388 kişiyi iş sahibi yaptığı açıklandı.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasının devamında iş gücünü artırmaya yönelik bu tür programlara daha fazla aracılık edeceklerinin mesajını verdi. Buna göre eylül ayı itibarıyla İŞKUR ile işe yerleşenlerinin sayısı 1 milyonu geçti.

SAHA ARAŞTIRMASI YAPILIYOR

Bakan Işıkhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR'un iş gücü piyasasının dinamiklerini anlamada ve işverenlerin taleplerini doğrudan sahada gözlemlemede stratejik bir misyon üstlendiğini belirterek, bu dinamikleri en iyi şekilde analiz edebilmek adına bakanlık olarak büyük ölçekli saha araştırmaları yaptıklarını söyledi.

SADECE MEVCUT TALEP KARŞILANMIYOR

Bu kapsamda, her yıl yaklaşık 86 bin iş yerini ziyaret ederek iş gücü piyasası araştırmaları yaptıklarını vurgulayan Işıkhan, şöyle konuştu:

"Bu araştırmalarda, işverenlerimizin eleman ihtiyaçlarını, talep ettikleri becerileri ve sektörlerindeki diğer kritik ihtiyaçları derinlemesine inceliyoruz. Bu çalışmalar, yalnızca işverenlerin mevcut taleplerini karşılamakla kalmıyor aynı zamanda geleceğe dönük stratejilerimizi şekillendirmemize de imkan sağlıyor"

Bakan Işıkhan’ın açıklamasına göre İŞKUR yılbaşından bu yana 1 milyondan fazla kişinin işe yerleşmesine yardımcı oldu. Çeşitli meslekler için düzenli olarak personel alım ilanı yayımlayan İŞUR işveren ve iş arayanları aynı platformda buluşturuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER