ATO ve ASO'dan asgari ücret zammı değerlendirmeleri!

Bu akşam açıklanan asgari ücretin ardından Ankara Ticaret Odası ve Ankara Sanayi Odası tarafından 2024 yılı asgari ücretine ilişkin değerlendirmeler geldi.

ATO ve ASO'dan asgari ücret zammı değerlendirmeleri!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından bugün gerçekleştirilen 3. toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalarda 11 bin 402 TL olan asgari ücretin 17 bin 2 TL'ye yükseltildiği öğrenildi. Yapılan bu açıklamaların ardından pek çok önemli kurum ve isimden de asgari ücret hakkında değerlendirmelere yer verildi.

Açıklamalarda bulunan kişilerin arasında Ankara Ticaret Odası ile Ankara Sanayi Odası Başkanı da yer aldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran;

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantılarını tamamlamasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarıyla yeni rakamı öğrendik. Asgari ücretin, yüzde 49 oranında yükseltilerek net 17 bin 2 liraya, asgari ücrete sağlanan işveren desteğinin de 500 liradan 700 liraya yükseltilmesi kararı hem çalışanlarımız hem de işverenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun.”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç;

"Üretimde sürdürülebilirlik için yatırım kredileri ve teşviklerin hedefe ulaşana kadar süreklilik arz etmesi gerekiyor. Her fabrika bir kaledir şiarıyla çalışmaya, üretmeye ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz."

SONRAKİ HABER