ATO, Türk şirketlerine Almanya'daki yatırım fırsatlarını tanıttı

Yatırımcılar ve şirketler için yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ticari faaliyetlerde bulunma fırsatı büyük önem taşıyor. Bu noktada Ankara Ticaret Odası şehirdeki şirketlere yol gösterme adına çeşitli programlar düzenliyor.

ATO, Türk şirketlerine Almanya'daki yatırım fırsatlarını tanıttı

1960'lı yıllardan itibaren Almanya'nın talebi üzerine ülkemizden akın akın insanlar çalışmak için buraya göç etmişti. Zaman içinde sayıları milyonları bulan Türkler, Türkiye ile Almanya arasında ticari konuda yakınlaşma etkenlerinden birisi oldu.

Türkiye'nin günümüzde en çok ticari faaliyetler yürüttüğü ülke olan Almanya'da yatırım fırsatlarını değerlendirmek isteyenler için Ankara Ticaret Odası bir program düzenledi. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ankara Ticaret Odası işbirliğiyle gerçekleştirdiği, “Türk Şirketleri için Almanya’da Yatırım ve Şirketleşme Fırsatları” toplantısında konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran ülkeler arası mevcut işletme durumundan bahsetti.

ATO, Türk şirketlerine Almanya'daki yatırım fırsatlarını tanıttı

ALMANYA'DAKİ TÜRK İŞLETMELER YARIM MİLYON İNSANA İSTİHAM KAPISI OLDU

Başkan Baran "Ülkemizde 8 bini aşkın Alman sermayeli şirket faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 200 bin kişiye istihdam sağlıyor. Almanya’daki Türk işletmelerinin sayısı ise 100 bin civarında. Söz konusu işletmeler, 50 milyar avrodan fazla ciro oluştururken, yaklaşık 500 bin kişiye de istihdam imkânı sağlıyor" dedi.

Türkiye ile Almanya arasındaki ikili ticaret hacmini 60 milyon dolar seviyesine yükseltme hedefi kapsamında çalıştıklarını ifade eden Başkan Baran "Vize konusunda yaşanan sıkıntılar, üyelerimizin ticaretinin önünde ciddi engel oluşturuyor. Yeşil Mutabakat konusu da, karşılıklı ekonomileri etkileyecek, ancak uyum süreci arttığında küresel düzeyde fayda sağlayacak, bu nedenle de desteklenmesi öncelikli konular arasında yer alıyor" diyerek bu konuda gerekli adımların atılması çağrısında bulundu.

Toplantıya çok sayıda isim katıldı. Panel kapsamında katılımcılara Almanya'ya yatırım yapma konusunda bir çok başlığın içerisinde olduğu bilgiler verildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER