ATO Siber Güvenlik Eğitim Programı Sertifika Törenine ev sahipliği yaptı

Ankara Ticaret Odası ülke ve şehir için önem arz eden programlar kapsamında düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Son olarak ATO'nun Sertifikalı Siber Güvenlik Operasyon Merkezi Analist Eğitimi'nin sertifika törenine ev sahipliği yaptığı bildirildi.

ATO Siber Güvenlik Eğitim Programı Sertifika Törenine ev sahipliği yaptı

Ankara'da dijital dünyanın önemi kapsamında devlet kurumlarının iş birlikleri ile düzenlenen geniş katılımlı organizasyonlara bir yenisi daha eklendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ankara Valiliği, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, Ankara Kalkınma Ajansı'nın bir araya gelerek iş birliği yapmaları ile düzenlenen “Sertifikalı Siber Güvenlik Operasyon Merkezi Analist Eğitimi”nin sertifika töreni gerçekleştirildi.

BAŞKAN BARAN'DAN SİBER GÜVENLİK AÇIKLAMASI

Üst düzey katılımın olduğu ve siber teknolojinin önemine dair önemli açıklamaların yapıldığı toplantıya ATO ev sahipliği yaptı. ATO Başkanı Gürsel Baran'da törende yer aldı. Dijitalleşmenin artık uyulması gereken bir değişim süreci olduğunu ve bu dönüşümde bir çok tehlikenin de karşımıza çıkabileceğini vurgulayan Başkan Baran “Yenilikçiliği, gelişmeyi, ilerlemeyi teşvik ederek, verimlilik ve rekabetçiliği artırarak hayatı kolaylaştıran dijitalleşme, sağladığı bu kolaylıkların yanı sıra bazı tehditleri de içeriyor. Dijital ortama taşınan her sistem, yeni ve ciddi güvenlik risklerini beraberinde getiriyor. Siber tehditler, kritik hizmet sunan sistemler için siber savaş riski barındırıyor. Bu risk, ülkelerin, sınırlarını koruduğu gibi dijital altyapılarını ve verilerini de korumasını zorunlu kılıyor” şeklinde konuştu.

ATO Siber Güvenlik Eğitim Programı Sertifika Törenine ev sahipliği yaptı

“SİBER GÜVENLİK HATTIMIZI SAĞLAM TUTMAMIZ ŞART”

Yaşanabilecek olası durumlara karşı siber güvenliğe önem verilmesinin altını çizen Baran “Eskiden vatan savunması dendiğinde akla sadece fiziki sınırları koruma ve savunma geliyordu. Çağın değişimiyle birlikte savunma sathına siber güvenlik de eklendi. Ağları, cihazları, uygulamaları, sistemleri ve verileri siber tehditlerden koruma uygulaması olan ve ulusal güvenliğin ayrılmaz bir parçası haline gelen siber güvenlik, dijital hattımızın yani kritik verilerimizin güvenliği açısından önemli. Yani özetle, ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızın devamı için siber güvenlik hattımızı sağlam tutmamız şart” diyerek meselenin ciddiyetine dikkat çekti. Sertifika töreninde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek'te yer aldı ve önemli açıklamalar yaptı.

Yapılan konuşmaların ve etkinliğin sonunda eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifikaları takdim edildi. ATO'nun ilerleyen aylarda çok daha farklı konularda alanında uzman kişilerin bir araya geldiği etkinliklere ev sahipliği yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER