ATO Orta Amerika ülkeleri ile iş birliği yatırım toplantısı düzenledi

Ankara Ticaret Odası yeni pazarların keşfedilmesi ve ticaret hacminin arttırılması için çalışmalarına devam ediyor. ATO üyelerine yeni iş fırsatları sunuldu.

ATO Orta Amerika ülkeleri ile iş birliği yatırım toplantısı düzenledi

ATO Duatepe Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantı ile Ekvador, Guatemala, El Salvador ve Dominik Cumhuriyeti'nden gelen temsilciler ile Ankarlı iş insanları bir araya geldi. ATO üyelerinin önünde yeni dünya pazarlarını açacak olan ticaret ve yatırım imkanları sunacak olan toplantıya yoğun katılım sağlandı.

ATO'DAN ANKARALI İŞ İNSANLARINA YENİ FIRSAT İMKANI!

Ankara Ticaret Odası (ATO), üyelerinin dünya pazarlarına açılarak ticaret ve yatırım yapmaları, ihracatla ülke ve Ankara ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaya yönelik çalışmaları kapsamında, Orta Amerika ülkelerinden iş insanı ve temsilcilerin katılımıyla iş birliği ve yatırım toplantısı gerçekleştirdi. Program kapsamında, Ekvador, Guatemala, El Salvador ve Dominik Cumhuriyeti'nden gelen temsilciler, ATO üyelerine ülkelerindeki iş ve yatırım fırsatlarını anlattı.

ATO Orta Amerika ülkeleri ile iş birliği yatırım toplantısı düzenledi

ATO Duatepe Hizmet Binası'nda gerçekleşen, "Türk İş Dünyası için Ekvador, Guatemala, El Salvador ve Dominik Cumhuriyeti'nde Yeni Ufuklar" toplantısı, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Güçlü ile Ekvador’un Türkiye Büyükelçisi Fanny de Lourdes Puma Puma, El Salvador’un Türkiye Büyükelçisi Hector Enrique Jaime Calderon, Guatemala’nın Türkiye Büyükelçisi Eduardo Hernández Recinos, Dominik Cumhuriyeti Türkiye Maslahatgüzarı Ramy Makhlouf Malek, bölgeden temsilci ve iş insanları ile ATO üyelerinin katılımıyla yapıldı.

ATO Orta Amerika ülkeleri ile iş birliği yatırım toplantısı düzenledi - Resim : 2

Toplantı’nın açılışında konuşan ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Güçlü, Orta Amerika ülkeleriyle ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinde daha hızlı ve somut sonuçlar alınmaya başladığını belirterek, “Bölge ülkeleriyle inşaat, enerji, tarım, turizm, sağlık ve savunma sanayi başta olmak üzere pek çok alanda iş birliği potansiyeli mevcut. Ankara Ticaret Odası olarak, Ekvador, Guatemala, El Salvador ve Dominik Cumhuriyeti ile ticari ve ekonomik ilişkileri daha ileriye taşıma gayretindeyiz” dedi.

ATO Orta Amerika ülkeleri ile iş birliği yatırım toplantısı düzenledi - Resim : 3

Ankara Ticaret Odası olarak üyelerinin ticaretini, ihracatını, yatırımlarını geliştirmeye yönelik çalışma ve organizasyonları önemsediklerini kaydeden Güçlü, “Üyelerimizin özellikle büyüyen, gelişen ekonomiler ile tanışarak bu bölgelere ticaret ve yatırım yapmalarına katkı sağlamak istiyoruz. Bu etkinlikte de üyelerimiz, Ekvador, Guatemala, El Salvador ve Dominik Cumhuriyeti'nden gelen temsilciler ile birebir görüşmeler sağlayarak bölgelerin hızla büyüyen, gelişen pazarları hakkında derinlemesine bilgi sahibi olacaklar” dedi.

ATO Orta Amerika ülkeleri ile iş birliği yatırım toplantısı düzenledi - Resim : 4

Güçlü yapmış olduğu açıklamasında Ankara'nın ekonomik potansiyeli hakkında bilgi verirken sanayi, ticaret ve turizmde var olan potansiyelenin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ankara Ticaret Odası olarak üyelerine her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Güçlü'nün yanı sıra toplantıya katılan büyükelçilerde yatırım ve işbirliği mesajları verdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER