ATO Başkanı Gürsel Baran'dan Özbekistan ile ticaret hacmini artırma vurgusu

Özbekistan'dan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ziyaret iki ülke arasında ekonomik alanda da yeni iş birliği mesajları verilmesine sebep oldu. Ülkenin Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Ankara'ya gelen heyetten isimler Ankara Ticaret Odasına bir ziyarette bulundu.

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan Özbekistan ile ticaret hacmini artırma vurgusu

Türkiye'nin yoğun ülkeler arası görüşme trafiği kapsamında Ankara'ya gelen Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.

ÖZBEKİSTAN İLE DAHA FAZLA İŞ BİRLİĞİ MESAJI VERİLDİ

Özbek Cumhurbaşkanı ile beraber ülkemize gelen heyetteki isimlerde alanları ile ilgili Ankara'da görüşmeler gerçekleştirdi. Bu kapsamda Özbekistan Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Akram Aliev, Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Maşrab Mamirov, Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Behzod Boynazarov, Departman Müdürü Olmagir Toshpulatov ve Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Hurşid Rahmanov'dan oluşan heyet ATO'ya gitti.

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan Özbekistan ile ticaret hacmini artırma vurgusu

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ile görüşen heyet bir arada çalışma ve ülkeler arası ekonomik ticaret hacmini geliştirmeye yönelik mesajlar verdi.

"BU RAKAM YETERLİ DEĞİL"

Konu ile ilgili konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran "Özbekistan’ın 45 milyar dolarlık dış ticareti var. Türkiye ile ticareti ise toplam 3 milyar dolar. Birbirini bu kadar seven iki ülke için bu rakam yeterli değil" diyerek asıl hedeflerinin 10 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Bakan Yardımcısı Aliev'de iş birliği konusuna dikkat çekerek "Nüfusumuz her yıl 1 milyon kişi artıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Mirziyoyev, eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getiriyor. Eğitim konusu iş birliği alanlarımızdan biri olabilir" şeklinde konuştu.

Heyetler karşılıklı olarak ülkeler için iyi dilek temennisinde bulundu. Görüşme hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sonlandırıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER