ATO Başkanı Gürsel Baran'dan fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele vurgusu

Ülkenin ekonomik durumunu daha iyi noktalara taşımak için çalışmalar devam ederken bir yandan da piyasayı sabote etmek isteyenler ile mücadele ediliyor. Bu mücadelenin konu başlıklarından olan fahiş fiyat ve stokçuluk Ankara PERDER toplantısında masaya yatırıldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele vurgusu

Ticaretin farklı alanlarında yer alan paydaşlar belirli toplantı ve program kapsamında bir araya geliyor. Söz konusu toplantılarda içlerinde bulunan sektör ve genel olarak iş dünyasının sorunlarına yer veriliyor.

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği'nin (Ankara PERDER) toplantısında da önemli konular görüşüldü. Toplantıya katılan isimlerden Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ülke gündemine oturan fahiş fiyat ve stokçuluk hakkında konuştu.

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele vurgusu

"...CEZALANDIRILMASI GEREKİR"

Bu işe teşebbüs edenlere gerekli karşılığın verilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Baran "Fahiş fiyat ve stokçuluğun tanımının, sektör temsilcilerinin de görüşü alınarak yapılması ve kriterlere uymayanların cezalandırılması gerekir" dedi.

ATO BAŞKANI BARAN TANIMIN İYİ BELİRLENMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Fahiş fiyat ve stokçuluk kavramının sınırlarının net bir şekilde belirlenmesi gerektiğini ifade eden Gürsel Baran " Sektör, varlığını sürdürmek için, sattığı her ürünün fabrika çıkış fiyatını takip ederek, yerine koyacağı fiyattan satmak durumunda kalıyor. Ancak bazı durumlarda işletmeler, stokçu ya da fahiş fiyatçı pozisyonuna düşerek cezai müeyyideler ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için önce fahiş fiyat ve stokçuluğun tanımının net biçimde yapılması gerekli" şeklinde konuştu.

Toplantıda market ve perakendecilerin sorunları ele alındı. Toplantıda masaya yatırılan konular ile ilgili en kısa zamanda gerekli adımların atılması ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER