ATO Başkanı Gürsel Baran ABD'deki Türk günü yürüyüşü etkinliklerine katıldı

Amerika'daki Türkler New York'ta 19 Mayıs'ı coşku ile kutladı. Gerçekleşen etkinlikte milli bayramı kutlayan Türk vatandaşları, ellerinde bayraklarla renkli görüntüler oluşturdu.

ATO Başkanı Gürsel Baran ABD'deki Türk günü yürüyüşü etkinliklerine katıldı

Yurt dışında yaşayan Türkler ülkelerinden uzakta olmalarına rağmen bir araya gelip milli bayramları kutlamaya devam ediyor. Özellikle bazı etkinlikler gelenek haline getirilerek her sene renkli görüntüler yaşanmasına neden oluyor.

ATO Başkanı Gürsel Baran ABD'deki Türk günü yürüyüşü etkinliklerine katıldı

TÜRK BAYRAKLARI AMERİKA SOKAKLARINDA DALGALANDI

Amerika'nın ve dünyanın gözde şehirlerinden New York'te her sene olduğu gibi bu senede Türk günü yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını ülkelerinden binlerce kilometre uzakta kutlayan Türkler, kültürümüzü ve ülkemizi tanıtma noktasında önemli bir rol oynadılar.

Bu önemli etkinliğe ülkemizden de katılım sağlayan kişiler oldu. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran düzenlenen yürüyüşte yer aldı ve Türkiye ile Amerika arasındaki ekonomik ilişkilere dikkat çekti.

ATO Başkanı Gürsel Baran ABD'deki Türk günü yürüyüşü etkinliklerine katıldı - Resim : 2

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ İLİŞKİLERDE GELİNEN NOKTA

ATO Başkanı Baran “Kültürel ilişkilerin yanı sıra, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri uzun yıllardan beri yakın siyasi ve ekonomik ilişkiler içerisinde. Stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ticari ilişkilere rakamsal olarak baktığımızda da giderek geliştiğini görüyoruz. 2023 yılı sonu itibarıyla ticaret hacmimiz 30,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini dile getirdi. Ankara Ticaret Odası olarak biz de bu hedef doğrultusunda gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ayrıca bu yapılan programın önemli bir kültürel etkinlik olduğunu vurguladı. Bu yıl 41. defa düzenlenen yürüyüş Amerikalı vatandaşlar tarafından da ilgi ve merakla takip edildi.

SONRAKİ HABER