ATO Başkanı Baran'dan SGK prim ödemelerinde komisyon alınmasın talebi

Son günlerde ülke ekonomisinde yaşanan değişimler ve ve yeni vergi uygulamaları iş dünyasını olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Ekonomiyi oluşturan sektörlerin temsilcilerinden de bu durumun tersine çevrilmesi adına açıklamalar geliyor.

ATO Başkanı Baran'dan SGK prim ödemelerinde komisyon alınmasın talebi

Konu ile ilgili olarak Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. Baran yaptığı yazılı açıklamada artan fiyat artışlarından vatandaşların olduğu gibi kendilerinin de olumsuz yönde etkilendiğini ifade etti. Gürsel Baran doğrudan tüketiciye hizmet veren sektörlerin sıkıntı yaşadığını ifade ederek hükümet yetkililerinden bir dizi talepte bulundu.

TALEPLER AKTARILDI

ATO Başkanı Baran "Bankaların, POS aidatları ve komisyonlar dâhil olmak üzere ticari kesime sundukları hizmetlerden aldıkları her türlü ücret, işletmelerimizin maliyetlerini daha da yukarıya çekmektedir. Bu çerçevede ATO olarak hayata geçirilmesine katkı sağladığımız kredi kartı ile vergi borcu ödemelerinde işlem limitinin kaldırılmasını ve SGK prim ödemelerinde de bankalar tarafından komisyon alınmamasını talep ediyoruz" diyerek taleplerini iletti.

ATO Başkanı Baran'dan SGK prim ödemelerinde komisyon alınmasın talebi

YANIT BEKLENİYOR

Gürsel Baran açıklamasının devamında istediklerinin gerçekleşmesinin enflasyona olumlu yönde yansıyacağını düşündüğünü ifade etti. Yapılan açıklamanın ardından ilgili birimlerin talebe olumlu yanıt verip vermeyeceği ilerleyen dönemde belli olacak. Ülke genelinde farklı gruplardan gelen şikayet ve taleplerin ortak noktası olan ekonomi ile ilgili nasıl adımlar atılacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER