ATO Başkanı Baran'dan meslek lisesi mezunlarına ücretsiz bedelli askerlik talebi

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Baran meslek lisesi mezunlarının ücretsiz bir şekilde bedelli askerlik yapmasının sağlanması gerektiğini ifade etti.

ATO Başkanı Baran'dan meslek lisesi mezunlarına ücretsiz bedelli askerlik talebi

ATO Başkanı Gürsel Baran ülke ekonomisi için önemli bir çağrıda bulundu. ATO'nun da bağlı bulunduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bazı görüş ve önerilerini söyleyen Baran meslek lisesi mezunları için yaptığı çağrı ile dikkat çekti.

MESLEK LİSELERİNE İLGİ ARTMASI İÇİN ÖNERİ

Ülkenin dört bir yanından iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren toplantıda Ham madde, ara malı ve üretim faktörleri kullanılarak üretimin yapıldığı faktör ve mal piyasalarından oluşan sektör olarak bilinen reel sektör hakkında konuşan Baran sektörün en önemli sorunları arasında iş gücü talebi olduğuna dikkat çekti. Bu bağlamda gençlerin meslek liselere yönlendirilmesi için bir öneride bulunan Gürsel Baran “Çocuklarımızı reel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim almaya yönlendirmek için mesleki eğitimi bazı avantajlarla desteklememiz gerekiyor. Bunlardan biri meslek lisesi mezunlarının, ücretsiz bir şekilde bedelli askerlik yapmasının sağlanmasıdır” şeklinde konuştu.

ATO Başkanı Baran'dan meslek lisesi mezunlarına ücretsiz bedelli askerlik talebi

Ülkemizdeki bir çok sektörde dünyada olduğu gibi nitelikli iş gücü ihtiyacı olduğuna dikkat çekerken Baran'ın bu öneriye nasıl bir cevap verileceği nasıl bir merak konusu oldu. Baran meslek liselerine rağbetin artması için sadece bedeli askerlik değil, sigorta primlerinde devlet desteği, her yıl 3 ay yıpranma hakkı, araç sigorta ve kasko bedellerinde yüzde 50 indirim gibi konularda önerilerde bulundu.

Gürsel Baran'ın iş gücü eksikliğinin giderilmesi adına meslek liselere ilginin artması için yaptığı öneriye nasıl bir cevap verileceği merak konusu oldu. Şu an için konuya dair herhangi bir açıklama bulunmuyor.

SONRAKİ HABER